Consilier: La Mariupol, invadatorii ruşi aruncă cadavrele la groapa de gunoi

Ruşii distrug clădirile şi duc molozul, cu tot cu morţi, în depozitul de pe malul râului din localitate.

981 afișări
Imaginea articolului Consilier: La Mariupol, invadatorii ruşi aruncă cadavrele la groapa de gunoi

Consilier: La Mariupol, invadatorii ruşi aruncă cadavrele la groapa de gunoi

„În Mariupol, invadatorii ruşi au început să demoleze fără discernământ casele şi să arunce la groapă de gunoi cadavrele pe care le găsesc sub dărâmături”, spune consilierul primarului, Petro Andriuşcenko.

Acesta a mai zis că intenţia ruşilor este de a distruge dovezile, fără a pierde timpul cu căutarea morţilor din casele distruse.

„Nu se pot obţine date despre noile cadavre ale morţilor din cauza faptului că, după demolare, totul este dus la depozitul raional de pe malul stâng al râului”, a explicat Andriuşcenko.

După cum a informat UNIAN, potrivit primarului Mariupolului, ocupanţii ruşi împreună cu separatiştii au distrus complet aproape 1.300 de zgârie-nori din Mariupol, astfel încât numărul efectiv de morţi ar putea fi de multe ori mai mare decât cel declarat, de 22.000.

Mariupol a picat în mâinile ruşilor, după ce ultimii oameni, adăpostiţi în oţelăria Azovstal, s-au predat.

Rusia a ocupat 3620 de centre de populaţie

„Un total care include atât oraşele mari, cât şi oraşele mici. Toate au suferit pagube mari. Mulţi nu se pot întoarce la viaţa civilă. Aceasta este realitatea adusă din Rusia”. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut bilanţul în timpul discursului său la Conferinţa Anuală a Primarilor din Statele Unite ale Americii, adăugând că de la începutul invaziei militare, Federaţia Rusă a folosit aproape 2.500 de rachete diferite împotriva Ucrainei, iar majoritatea au lovit civili şi infrastructură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici