Darius Vâlcov, „eminenţa cenuşie” a programului de Guvernare PSD-ALDE, şi-a dat DEMISIA/ UPDATE: Cel care îi ia locul s-a înscris în PSD

Darius Vâlcov a demisionat, luni, din funcţia de consilier al premierului pe probleme economice, în urma unei discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Şeful Executivului a acceptat demisia acestuia.

12124 afișări
Imaginea articolului Darius Vâlcov, „eminenţa cenuşie” a programului de Guvernare PSD-ALDE, şi-a dat DEMISIA/ UPDATE: Cel care îi ia locul s-a înscris în PSD

FOTO: MediafaxFOTO. Alexandru Dobre

Decizia acestuia vine în contextul în care, încă de marţa trecută, Viorica Dăncilă a anunţat că o va elibera din funcţie pe Anca Alexandrescu, apropiată a lui Liviu Dragnea, din funcţia de consilier onorific şi de la departamentul de comunicare PSD, spunând că urmează o decizie şi legat de Darius Vâlcov.

Hotărârea premierului de a o elibera din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului a Ancă Alexandrescu, considerată apropiată a lui Liviu Dragnea, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Atât Anca Alexandrescu cât şi Darius Vâlcov sunt consideraţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea.

Darius Vâlcov este considerat „creierul” măsurilor legisative importante din guvernarea PSD, printre care OUG 114 fiscală şi legea salarizării.

Cine este Darius Vâlcov, eminenţa cenuşie a programului economic al PSD, prin care partidul de guvernământ vrea să revoluţioneze legislaţia fiscală şi să mărească salariile în sectorul bugetar

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a recunoscut joi seară, pentru prima dată public, că Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe în guvernul Ponta, cercetat acum penal în mai multe dosare de corupţie, este unul dintre autorii programului economic al PSD.

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finanţelor de către Victor Ponta.

Vâlcov a avut însă o ”viaţă scurtă” ca ministru, pentru că imediat au apărut câteva dosare de corupţie şi luare de mită, instrumentate de DNA.

Deşi nu a stat prea mult în scaunul de ministru al Finanţelor, el a lăsat o impresie destul e bună în minister, experienţa lui administrativă fiind combinată cu curajul unor schimbări fiscale.

El a susţinut impozitul pe gospodărie şi schimbările din salarizarea unică. Citeşte continuarea

Remus Borza s-a înscris în PSD, după ce a fost numit consilier onorific al premierului

Remus Borza, numit săptămâna trecută consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, s-a înscris în PSD. Acesta a declarat pentru MEDIAFAX că i se pare un pas firesc, în contextul în care a accepta să fie consilier al şefului Executivului.



„Odata ce am acceptat să fiu consilier onorific, era un pas firesc. Am făcut-o dintr-un sentiment de solidaritate faţă de un partid care a făcut lucruri bune pentru România. PSD trebuie să vină cu strategie, să schimbe mesajul şi garnitura. Să îşi asume reforma statului, a marilor sistem publice. E momentul să luăm taurul de coarne. Pînă una alta, PSD trebuie să guvernrze în benficiul a 20 milioane de români”, a afirmat pentru MEDAFAX, Remus Borza.

Deputatul Remus Borza a fost numit consilier onorific al premierului, decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial.

Acesta a fost administrator judiciar al Hidroelectrica. În februarie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îl condamne definitiv pe Remus Borza la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Borza a fost exclus din ALDE în 2017, după ce a votat împotriva moţiunii de cenzură a PSD prin care a fost demis Guvernul Grindeanu.

Taguri:
vâlcov,
demisie,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici