Datele autorităţilor relevă că pagubele inundaţiilor au depăşit 400 milioane euro

Datele centralizate până în prezent de către autorităţi relevă că totalul pagubelor produse de inundaţiile înregistrate în acest an depăşesc 400 milioane euro, putând ajunge la aproximativ 450 milioane euro, susţin surse ministeriale.

48 afișări
Imaginea articolului Datele autorităţilor relevă că pagubele inundaţiilor au depăşit 400 milioane euro

Datele autorităţilor relevă că pagubele inundaţiilor au depăşit 400 milioane euro (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Datele centralizate până acum ne arată că pagubele sunt de peste 400 milioane euro şi este posibil să ajungă la în jur de 450 milioane euro. O situaţie finală va exista săptămâna viitoare", au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, sursele citate.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că autorităţile locale au transmis Guvernului peste 90% din centralizările de evaluare a pagubelor produse de inundaţii, iar datele indică faptul că totalul acestor pagube este de ordinul sutelor de milioane de euro.

Întrebat de jurnalişti dacă va solicita FMI modificarea ţintei de deficit bugetar ca urmare a pagubelor produse de inundaţii, premierul a răspuns că Executivul îşi va face "socotelile" şi va lua o decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici