Doi români din China, aduşi în ţară cu o aeronavă C-27J Spartan. Vor fi ţinuţi în carantină şi testaţi pentru coronavirus

Doi români care au fost transportaţi din China în Germania, prin zboruri medicale, au ajuns duminică seară în Bucureşti. Aceştia nu prezintă simptome specifice coronavirusului, însă vor fi plasaţi în carantină pentru a fi testaţi şi supravegheaţi, informează Ministerul Sănătăţii.

2860 afișări
Imaginea articolului Doi români din China, aduşi în ţară cu o aeronavă C-27J Spartan. Vor fi ţinuţi în carantină şi testaţi pentru coronavirus

Sursa FOTO: MApN Facebook

Doi cetăţeni români care se aflau în Germania, la Berlin, au fost aduşi în tară.

Aceştia au ajuns în Germania fiind aduşi din China, prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

„Starea de sănătate a celor doi bărbaţi este bună si nu sunt confirmaţi până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare şi, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare”, transmite Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că românii erau în oraşul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară Chineză.

„Aceştia au părăsit Republica Populară Chineză cu un zbor organizat de către de către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, fiind ulterior transferaţi de pe teritoriul acestui stat în Republica Federală Germania cu o aeronavă germană. Cei doi cetăţeni români au fost preluaţi din Republica Federală Germania de către o aeronavă militară pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale, fiind însoţiţi pe durata zborului spre România de o echipă medicală”, explică Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Beijing, Londra şi Berlin, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă autorităţile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene, cât şi pe lângă autorităţile chineze pentru facilitarea ieşirii de pe teritoriul chinez a cetăţenilor români, având în vedere restricţiile existente în zonă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Beijing, rămâne în contact cu autorităţile chineze, cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale celorlalte state membre UE acreditate în Republica Populară Chineză şi cu organismele europene relevante şi continuă eforturile pentru alţi cetăţeni români care ar putea fi în zonă.

Cei doi nu sunt singurii români aflaţi în carantină.

O românca venită sâmbătă noapte din China a fost preluată de la aeroport de medici şi dusă la Institutul „Matei Balş” din Capitală pentru a afla dacă are sau nu coronavirus. Deşi nu prezintă simptome specifice virusului, femeia a fost testată şi va rămâne 2 săptămâni în carantină în acest spital.

Românii din China, aduşi prin Germania cu o aeronavă C-27J Spartan

Cei doi români aduşi din China, prin Germania, au ajuns în Bucureşti cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Aeronava este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare.

„O aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române a efectuat azi, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un zbor pe ruta Bucureşti – Berlin şi retur, pentru repatrierea a doi cetăţeni români provenind din regiunea Wuhan, China”, informează Ministerul Apărării.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici