Două spitale de copii din Bucureşti, fără apă şi căldură timp de trei zile. Situaţia, remediată vineri dimineaţă

Două spitale de copii din Bucureşti, Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu au rămas, timp de trei zile, fără apă caldă şi căldură, problema fiind remediată vineri. Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă la Marie Curie pentru verificarea situaţiei.

317 afișări
Imaginea articolului Două spitale de copii din Bucureşti, fără apă şi căldură timp de trei zile. Situaţia, remediată vineri dimineaţă

Două spitale de copii din Bucureşti, fără apă şi căldură timp de trei zile

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, s-au confruntat timp de trei zile cu lipsa apei calde şi a căldurii în saloanele în care pacienţi sunt copii.

Deşi problema a fost remediată vineri dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au informat că o echipă a ministerului, condusă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan se va deplasa imediat la unitatea sanitară Marie Curie pentru a verifica situaţia.

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că problema apei calde şi a încălzirii caloriferelor s-a rezolvat în cursul dimineţii zilei de vineri. Potrivit managerului, unitatea medicală s-a confruntat cu lipsa apei calde şi a căldurii generate de calorifere timp de trei zile, începând cu data de 12 noiembrie.

„Am fost informaţi de RADET că se lucrează la o conductă principală cu care şi noi suntem alimentaţi şi că durata estimativă a lucrării este de 40 de ore. Astăzi dimineaţă ( vineri - n.r) au dat drumul la agentul termic”, spune Daniel Buzatu.

Acesta a completat spunând că la nivelul unităţii nu au fost probleme în tot acest timp, neavând nicio informare în acest sens.

La rândul său, managerul Centrului de Recuperare Robănescu, Liliana Pădure, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că problema legată de agentul termic cu care unitatea medicală în care lucrează s-a confruntat a fost, de asemenea, rezolvată în cursul dimineţii de vineri. Şi aici, timp de trei zile, nu s-a furnizat apă caldă şi căldură.

În acest timp, apa necesară igienei copiilor a fost încălzită.

„S-a remediat astăzi de dimineaţă (problema -n.r). A fost cald afară , la noi saloanele sunt mici, copiii sunt mulţi, nu s-a observat, nu a suferit nimeni de frig. De apă caldă, da. S-a încălzit apa caldă pentru spălat (…). Cu căldura nu am avut probleme pentru că a fost cald afară”, informează Liliana Pădure.

Taguri:
spitale,
copii,
caldura

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici