Dragnea: În acest an nu ne permitem să reducem nici TVA, nici contribuţiile la asigurări sociale

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că în acest an nu va fi redusă nici valoarea TVA şi nu vor scădea nici contribuţiile la asigurări sociale întrucât Guvernul nu îşi permite să ia măsuri care "să dezechilibreze situaţia actuală", care este "foarte bună din toate punctele de vedere".

151 afișări
Imaginea articolului Dragnea: În acest an nu ne permitem să reducem nici TVA, nici contribuţiile la asigurări sociale

Dragnea: În acest an nu ne permitem să reducem nici TVA, nici contribuţiile la asigurări sociale

Liviu Dragnea a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, când va fi redusă valoarea TVA şi a contribuţiilor sociale, măsuri prevăzute în programul de guvernare al USL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o discuţie despre reducerea TVA la produsele de bază în a doua parte a anului. Dacă vă referiţi la TVA în general, nu cred că ne putem permite anul acesta să reducem TVA. Nu s-a discutat în Guvern şi nici nu cred că se va putea anul acesta. Suntem într-o situaţie destul de bună, în care România este stabilizată. A apărut o creştere economică importantă în context european general, o pozitivare a balanţei comerciale, ceea ce este foarte bine şi ar fi păcat ca acum să luăm nişte măsuri care să dezechilibreze situaţia aceasta, care este foarte bună din toate punctele de vedere. Deci nu cred că anul acesta putem să ne permitem să reducem TVA", a declarat Dragnea.

Referitor la contribuţiile sociale, vicepremierul a spus că nici acestea nu vor fi reduse.

"Orice reducere a veniturilor dintr-o anumită sursă trebuie completată cu o creştere din altă sursă. Nu am reuşit să schimbăm aceste reguli aritmetice, dar dacă va creşte nivelul de colectare a veniturilor la bugetul de stat, dacă vor apărea semne serioase de alte surse de venituri, discuţia nu e blocată. La ce avem acum pe masă, în România, nu putem discuta, cred, anul acesta de aşa ceva. Dacă, Doamne ajută, vor apărea semne foarte bune, discuţia este deschisă”, a afirmat Dragnea.

Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevedea, printre obiectivele stabilite până în 2016, reducerea TVA la 19%, cota progresivă 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte şi TVA de 9% la alimente.

Liviu Dragnea s-a aflat, joi, la Bistriţa, pentru a semna două contracte cu finanţare europeană derulate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Unul vizează reabilitarea Casei Argintarului şi crearea Centrului German din Bistriţa şi este în valoare cu 2,4 milioane de lei, iar celălalt vizează reabilitarea Centrului Comunitar pentru Tineret Bistriţa, în valoare de 2,56 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici