Dragnea: Tel Drum şi nicio altă companie nu mi-au plătit ce s-a realizat în casa mea/ Şeful PSD: DNA ar trebui să verifice documentele Rise Project

Liviu Dragnea, preşedinte PSD, a declarat luni, referitor la schiţele proprietăţilor existente în "valiza Tel Drum" că nicio companie nu i-a acoperit lucrările la casa sa şi spune că nu are niciun imobil imens, aşa cum apare pe schiţe.

781 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Tel Drum şi nicio altă companie nu mi-au plătit ce s-a realizat în casa mea/ Şeful PSD: DNA ar trebui să verifice documentele Rise Project

Foto: www.riseproject.ro

"Există nişte instituţii ale statului de drept din Româniai, respectiv DNA, prietenii dvs, care trebuie să investigheze. Eu nu am nicio legătură. Poze cu mine sunt foarte multe, nu mă interesează cum au ajuns acolo. Tel Drum sau nicio altă companie nu mi-a plătit ce s-a realizat în casa mea. Nu am niciun majordom. Ce releveu? Am înţeles că acolo e vorba de schiţa unei clădiri foarte mari. Nu am aşa ceva", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus că nu a mai vorbit cu Petre Pitiş, şeful Tel Drum, de 10-15 ani, când era consilier judeţean. Chestionat cu privire la plata făcută de Tel Drum către preşedintele CSM, Simona Marcu, Dragnea a răspuns: “Habar n-am”.

Cât despre faptul ca sunt prezentate emailuri în care fiul său, Ştefan Dragnea, îi cere bani Petre Pitiş, liderul PSD a răspuns: "Dacă sunt mailuri între ei, să fie sănătoşi amândoi, să le explice".

În primul material Rise Project din ancheta "Valiza Tel Drum" se arată că o mapă roşie conţine schiţe ale bucătăriei de vară a reşedinţei lui Liviu Dragnea, dar şi un proiect imens al unui imobil cu cinci niveluri la Mamaia.

Totodată, apar facturi achitate de Tel Drum pentru marmură sau parchet.

Şeful PSD: DNA ar trebui să verifice documentele Rise Project

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că a decis să lupte, în ciudata presiunilor, tocmai pentru a nu bloca obiective majore, dar susţine că DNA ar trebui să verifice documentele Rise Project, "dacă nu cumva au plecat din DNA în Teleorman documentele, dar eu nu cred că DNA a făcut aşa ceva"

"Dacă acele documente sunt reale, eu sunt absolut convins că în această speţă, dacă nu cumva au plecat din DNA în Teleorman documentele, dar eu nu cred că DNA a făcut aşa ceva, atunci trebuie să investigheze", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce nu demisionează ca urmare a presiunilor pe care le acuză de multă vreme, liderul PSD a spus: "pentru a nu pune în pământ şi bloca nişte obiective majore asumate în 2016. Se pare că partidul consideră altfel, că trebuie să ducem la capăt ce am stabilit. Discuţiile cu colegii m-au făcut să decid că aceste lucruri trebuie duse până la capăt. Nimeni nu cred că are inconstienţa mea să se lase ciuruit".

Rise Project a intrat în posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman.

Valiza conţine un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu,

În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici