Droguri trimise cu Poşta, la Penitenciarul Ploieşti. Livrate şi impregnate pe hârtie, modul în care le primeau puşcăriaşii

Cinci percheziţii au loc, miercuri, în camere din Penitenciarul Ploieşti, unde poliţiştii şi procurorii DIICOT aveau informaţii că s-au introdus droguri odată cu corespondenţa.

1625 afișări
Imaginea articolului Droguri trimise cu Poşta, la Penitenciarul Ploieşti. Livrate şi impregnate pe hârtie, modul în care le primeau puşcăriaşii

Droguri trimise cu Poşta, la Penitenciarul Ploieşti. Livrate şi impregnate pe hârtie, modul în care le primeau puşcăriaşii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti – Serviciul Antidrog şi reprezentanţi ai Penitenciarului Ploieşti au făcut, miercuri, un număr de 5 percheziţii în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii au informaţii că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei.

„După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate”, spun procurorii DIICOT într-un comunicat de presă transmis miercuri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, trei bucăţi de hârtie de diferite dimensiuni, cinci bucăţi de şerveţele şi o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanţe psihoactive.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi duse, pentru audiere, şapte persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici