Dumitru Dragomir: N-am primit nimic de la DNA deocamdată, dar mă aştept ca toţi să fim chemaţi acolo

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, după tragerea la sorţi a ţintarului sezonului 2011-2012 al Ligii I, că nu a primit nimic de la DNA, dar că se aşteaptă ca toţi oamenii din fotbal să fie chemaţi acolo.

104 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dragomir: N-am primit nimic de la DNA deocamdată, dar mă aştept ca toţi să fim chemaţi acolo

Dumitru Dragomir: N-am primit nimic de la DNA deocamdată, dar mă aştept ca toţi să fim chemaţi acolo (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"N-am primit nimic de la DNA deocamdată, dar mă aştept ca toţi să fim chemaţi acolo. N-am informaţii în acest sens, dar dacă aud că au fost chemaţi Mircea Sandu, Gigi Becali, Vasile Avram, normal că, ziarele acuzându-mă pe mine cel mai mult, mă aştept să fiu chemat", a spus Dragomir.

Preşedintele LPF a afirmat că nu îi este teamă să meargă la DNA, deoarece nu a făcut "prostii".

"Nu am fost suprins de loc de acţiunea DNA-ului. După declaraţiile care s-au dat în ultimul timp şi după minciunile din ziare, DNA-ul trebuia să intre în funcţiune. Ne aşteptăm să fim toţi chemaţi la DNA. Azi a fost şi Mircea Sandu. Mie nu îmi e teamă pentru că nu am făcut prostii. Chiar şi eu, dacă aş fi propriul meu procuror, nu aş putea să-mi dau nicio sancţiune. Trebuie să ai probe. Ce s-a dat (n.r. - eventualii bani oferiţi arbitrilor pentru câştigarea titlului)? La ce meciuri a fost ajutat individul (n.r. - preşedintele Politehnicii Timişoara, Marian Iancu)? Discuţii sunt, dar sunt discuţii prosteşti. Discuţii care le fac rău tot lor", a precizat Dragomir.

Dumitru Dragomir a menţionat că nu va mai vorbi niciodată cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali: "De Gigi Becali trebuie să te fereşti toată viaţa, dar fondul lui nu e rău. Vinovaţii să se ducă la puşcărie. Eu sunt primul care o spun. Dacă sunt vinovat mă duc eu la puşcătrie, dacă sunt alţii să se ducă ei. Eu cu Gigi Becali nu am să mai vorbesc niciodată. Dacă mă întâlnesc cu el la vreo paranghelie o să dau mâna, normal, doar nu o să ne luăm la bătaie. Iar apoi ne vedem fiecare de treburile noastre".

Întrebat dacă acest scandal va afecta imaginea fotbalului românesc, Dragomir a răspuns: "Am fost vreodată de fală în ultimii ani? De râs suntem în toate domeniile de activitate. Dar eu de-acum înainte voi încerca să nu mai fiu aşa. O să-mi văd de treburile mele, nu voi mai jigni pe nimeni, dar dacă unul e hoţ sau mincinos, trebuie să-i spun pe nume «Mincinosule»".

Procurorii anticorupţie s-au sesizat după ce preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat cotidianului ProSport că patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, "se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri" pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut. Totodată, Gigi Becali a declarat, marţi, la Sport.ro, că Vasile Avram i-a povestit cum un patron de club a încercat să-l mituiască, iar un oficial al LPF a fost intermediar.

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a fost audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost joi. De asemenea, Becali a declarat că a fost chemat la audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici