Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa

Elena Băsescu, mama şefului statului, va fi înmormântată miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa, iar până atunci sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne depus în Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din municipiu, cunoscută ca şi "Catedrala Marinarilor".

96 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa

Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Preoţii Bisericii "Sfântul Ierarh Nicolae" din Constanţa au oficiat marţi dimineaţă o slujbă de pomenire, la care au asistat şeful statului, Traian Băsescu, fratele acestuia, Mircea Băsescu, şi soţiile lor.

Slujba de pomenir a fost oficiată de doi preoţi, iar la ceremonie au asistat Traian şi Mircea Băsescu, împreună cu soţiile lor, dar şi câteva persoane.

La ceremonie a fost permis şi accesul jurnaliştilor care se aflau în faţa bisericii.

Imediat după slujba religioasă, preşedintele Traian Băsescu a plecat, singur, din biserică.

Potrivit preoţilor de la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", înmormântarea este programată pentru miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa, unde este înmormântat şi tatăl preşedintelui Traian Băsescu. Până atunci, sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne depus în Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Constanţa.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu a fost depus, marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00, la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", aflată la mai puţin de un kilometru de blocul în care locuia mama şefului statului. Dintre membrii familiei, doar şeful statului a însoţit sicriul la biserică.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit, luni seară, în ţară cu o aeronavă de linie, de la Bruxelles, unde participa la un summit UE-Asia, după ce a aflat despre decesul mamei sale în cursul după-amiezii de luni.

Preşedintele a ajuns, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.30, la locuinţa mamei sale de la Constanţa, a mulţumit ziariştilor pentru condoleanţe, după care a intrat în bloc. Şeful statului a venit însoţit de fiica sa cea mare, Ioana, care fusese şi mai devreme la locuinţa bunicii, alături de ceilalţi membri ai familiei.

Elena Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu, a murit, luni, la Constanţa, la vârsta de 82 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici