FOTO Autocar românesc, implicat într-un accident grav în Ungaria la 2 km de Vama Nădlac. UPDATE: Patru morţi, între care un român, şase răniţi, transportaţi la spitale

Patru persoane au murit şi 17 sunt rănite, în urma unui accident care a avut loc miercuri dimineaţa pe autostradă, în Ungaria, cu 2 kilometri înainte de Vama Nădlac. Vama Nădlac II a fost redeschisă în jurul orei 18.00, pe sensul de intrare în ţară.

19798 afișări
Imaginea articolului FOTO Autocar românesc, implicat într-un accident grav în Ungaria la 2 km de Vama Nădlac. UPDATE: Patru morţi, între care un român, şase răniţi, transportaţi la spitale

VIDEO Autocar românesc, implicat într-un accident grav pe autostradă în Ungaria, înainte de Vama Nădlac: Patru morţi şi 17 răniţi, după o ciocnire în lanţ/ Traficul este deviat (Imagine: ISU Arad)

Update 18:23 Vama Nădlac II a fost redeschisă după opt ore

Vama Nădlac II, închisă la ora 10.00 la cererea autorităţilor ungare, în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, a fost redeschisă în jurul orei 18.00, pe sensul de intrare în ţară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Vama Nădlac II a fost redeschisă în jurul orei 18.00, pe sensul de intrare în ţară.

Circulaţia prin Vama Nădlac II a fost deviată prin Vama Nădlac I, în jurul orei 10.00, la cererea autorităţilor ungare, întrucât autostrada era blocată din cauza accidentului în care cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Potrivit unui bilanţ provizoriu al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), 39 de persoane au fost implicate în accidentul din Ungaria, dintre care patru persoane şi-au pierdut viaţa, 12 au fost rănite, patru fiind în stare gravă.

Conform presei din Ungaria, trei vehicule înmatriculate în România - un autocar şi două autocamioane - au fost implicate în accidentul în lanţ produs miercuri dimineaţă pe Autostrada M43 din Ungaria.

Update 13.42 DSU: Bilanţ provizoriu al accidentului din Ungaria: patru morţi, 12 răniţi, 39 de persoane implicate

39 de persoane au fost implicate în accidentul din Ungaria, dintre care patru persoane şi-au pierdut viaţa, 12 au fost rănite, patru fiind în stare gravă, potrivit unui bilanţ provizoriu al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Persoanele care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Ungaria sunt un român, un bulgar şi doi turci, potrivit informaţiilor transmise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şase români au fost transportaţi la spitale, iar forţele trimise în sprijin se întorc în România, mai informează DSU.

Update 12.20 MAE: Un român mort în accidentul din Ungaria; şase români răniţi, transportaţi la spitale

Un român a murit în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, alţi şase români răniţi în accident fiind transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

"Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako. Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident", se arată în comunicatul transmis de ministerul Afacerilor Externe.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie, mai transmit oficialii de la Bucureşti.

"Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară".

Trei vehicule înmatriculate în România - un autocar şi două autocamioane - au fost implicate în accidentul în lanţ produs miercuri dimineaţă pe Autostrada M43 din Ungaria, informează presa ungară.

Potrivit site-ului HVG.hu, în accidentul în lanţ au fost implicate în total şapte vehicule - două autocamioane şi un autocar înmatriculate România, două autocamioane înmatriculate în Bulgaria şi două autoutilitare.

Update 11.50 MAI: Elicopterul SMURD din Arad, pregătit să intervină în cazul accidentului din Ungaria

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis, miercuri, personal şi echipaje SMURD în sprijinul autorităţilor ungare după accidentul de pe Autostrada paneuropeană în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, elicopterul SMURD din Arad fiind pregătit să intervină.

Ministerul de Interne a trimis personal şi echipaje SMURD în sprijinul autorităţilor ungare. Astfel, la locul accidentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) şi două ambulanţe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiş.

Totodată, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni, în cazul în care situaţia o impune. De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgenţă în zonă, în caz de nevoie.

La nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Arad şi Timiş sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgenţă din Ungaria,
intervenţia comună a structurilor din cele două ţări fiind realizată conform procedurilor operaţionale stabilite.

Acţiunea salvatorilor este îngreunată având în vedere condiţiile meteorologice de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, precizează MAI.

Update 11.45 Eurolines: Niciunul din cei 17 pasageri ai autocarului închiriat de firma Eurolines nu a fost rănit

Niciunul din cei 17 pasageri ai autocarului închiriat de compania Eurolines România şi care a fost implicat în accidentul din Ungaria nu a fost rănit, şoferul aflat la volan fiind însă accidentat şi transportat la spital, precizează reprezentanţii companiei de transport.

"În dimineaţa zilei de 15 februarie 2017, în jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expediţii, închiriat de compania Eurolines România, ce efectua cursa de linie regulată Hamburg-Bucureşti, a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanţă de 2 km de Nădlac. În autocar se aflau 17 pasageri. În urma acestui incident, niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar şoferul aflat la volan a fost accidentat şi transportat la spital. Toţi pasagerii au fost deja preluaţi de un autocar trimis de Eurolines România şi se află în drum către destinaţie", se arată într-un comunicat de presă al Eurolines România, remis miercuri dimineaţă MEDIAFAX.

Compania de transport precizează că accidentul ar fi fost provocat din cauza a două microbuze care staţionau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior.

"Şoferul autocarului, pe fondul vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reuşit să evite impactul", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Eurolines România precizează că se află în legătură cu pasagerii şi familiie acestora.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, numărul persoanelor decedate în accidentul de pe Autostrada paneuropeană, din Ungaria, a crescut, fiind patru persoane pentru care nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate.

Update 11.06 Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, numărul persoanelor decedate în accidentul de pe Autostrada paneuropeană, din Ungaria, a crescut, fiind patru persoane pentru care nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate.

Merea a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a crescut şi numărul celor răniţi, fiind, în prezent 17 persoane care au avut nevoie de îngrijii medicale, dintre care 11 sunt rănite grav.

„Toţi răniţii au fost transportaţi la Spitalul din Szeged”, a mai declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al Ambulanţei Arad, Mircea Merea.

Autocarul înmatriculat în România, implicat în carambolul de pe autostradă circula dinspre Hamburg spre Bucureşti.

Primele informaţii arătau că trei persoane au murit şi 10 sunt rănite, în urma unui accident care a avut loc miercuri dimineaţa pe autostradă, în Ungaria, cu 2 kilometri înainte de Vama Nădlac.

Sursă foto: ISU Arad

 

 

Ştire 10.09 Un autocar cu numere de România a fost implicat într-un grav accident de circulaţie care s-a produs miercuri dimineaţă, în Ungaria, pe autostradă.

Mai multe ambulanţe din România au ajuns la faţa locului, iar echipele de intervenţie spun că cel puţin trei pasageri sunt decedaţi, iar alte zece persoane sunt rănite.

Conform primelor informaţii, accidentul a avut loc în Ungaria, la circa 2-3 kilometri de graniţa cu România, pe autostradă, pe sensul către România.

Autocarul a fost implicat într-un carambol cu mai multe maşini, printre care microbuze, camionete şi maşini mici. Din Arad au fost trimise 4 ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad şi trei ambulanţe SMURD din cadrul ISU Arad.

Circulaţia maşinilor pe sensul de intrare în România dinspre Ungaria este deviat, miercuri, din punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nădlac – Arad către punctul de trecere a frontierei Nădlac de pe DN 7, la câţiva kilometri distanţă de cel obişnuit, ca urmare a producerii accidentului de pe Autostradă, din Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că se iau măsuri speciale pentru a se face faţă circulaţiei la frontieră, ca urmare a accidentului de pe Autostradă, din Ungaria.

„Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului şi devierea traficului, iar în punctul de trecere a frontierei de pe DN 7 se iau măsuri speciale pentru a se face faţă circulaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontierei Arad, Mihaela Leş.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici