Video GALERIE FOTO, VIDEO Aproximativ 120 de oameni vor fi angajaţi la noua fabrică de rulmenţi, deschisă lângă Ploieşti. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, prezent la inagurare

Compania Timken a deschis, marţi, o nouă fabrică de rulmenţi în Prahova, în urma unei investiţii de 60 de milioane de dolari, aceasta întinzându-se 15.000 metri pătraţi. La noua unitate vor fi angajate 120 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1749 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Compania Timken, lider mondial pe piaţa rulmenţilor cu role conice, a deschis, marţi, o nouă unitate de producţie de lângă Ploieşti în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro. Fabrica este amplasată pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, unde vor fi angajate, până la sfârşitul anului 2018, 120 de persoane.

„Această nouă unitate de producţie ne întăreşte prezenţa în Europa şi capacitatea de a răspunde nevoilor clienţilor de la nivel local şi global cu ajutorul calităţii şi serviciilor noastre de lideri de piaţă. Această investiţie face parte din planul de creştere strategică al companiei care cuprinde extinderea geografică, competitivitatea producţiei şi accelerarea proceselor operaţionale de la dezvoltarea şi până la comercializarea produselor,” a declarat Andreas Roellgen, vicepreşedinte Timken pentru Europa, Asia şi Africa, în cadrul ceremoniei de deschidere, de la Ploieşti.

La inagurarea fabricii a participat şi ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, care a spus că o astfel de fabrică este „esenţială” pentru capacitatea companiei de a creşte pe pieţe competitive.

„Unităţile de producţie Timken de la nivel mondial, cum este această nouă fabrică din Prahova, sunt esenţiale pentru capacitatea companiei de a creşte pe aceste pieţe globale extrem de competitive. Se bazează foarte mult pe investiţiile semnificative în cercetare şi dezvoltare, proiectare, servicii pentru clienţi şi planificarea operaţiunilor, ajutând activităţile din SUA să rămână puternice şi să continue să lucreze cu peste 6.000 de angajaţi din 25 de state americane diferite. Ploieşti a devenit una din cele mai atractive regiuni din România pentru investitorii străini. Prezenţa companiilor americane demontrează că această creare a unui mediu prietenos cu investitorii chiar produce rezultate”, a declarat Hans Klemm.

Compania beneficiază şi de un ajutor financiar din partea statului român, în valoare de 16 milioane de dolari.

„Valoarea ajutorului de stat reprezintă doar 29% din valoarea proiectului….Acest ajutor se dă pentru dezvoltare de investiţii cu impact semnificativ în economie. Dânşii (Timken - n.r.) au fost selectaţi în cadrul unei licitaţii de proiecte, desfăşurată anul trecut, în primăvară”, a declarat, la rândul său, Enache Jiru, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor.

Noua fabrică de rulmenţi cu role conice a fost inagurată după 20 de ani de când s-a deschis la Ploieşti, prima unitate de producţie Timken.

„Din 1997, de când am lansat producţia de rulmenţi în România, am beneficiat de sprijinul unei echipe talentate şi al unui mediu de afaceri pozitiv. Vom continua să profităm de proximitatea fabricii de la Ploieşti, bazându-ne pe infrastructura şi talentele existente. Încrederea noastră în capacităţile angajaţilor din România a făcut posibil acest proiect”, a declarat Bogdan Stanciu, directorul fabricii Timken, din Prahova.

Fabrica de la Ploieşti deserveşte direct producători de piese originale dintr-o gamă largă de segmente industriale, dar şi utilizatori finali prin intermediul reţelei globale de distribuitori industriali ai companiei.

Timken deţine 73 de unităţi de producţie şi centre de servicii la nivel mondial, dintre care 8 în Europa, în ţări precum Italia, Franţa, Polonia, România şi Marea Britanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici