Guvernul vrea să introducă Internet wireless gratuit în şcoli şi instituţii publice, din 2013

Premierul Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, ca din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţe 4G să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea de anul viitor, a unei reţele gratuite de Internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice.

861 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să introducă Internet wireless gratuit în şcoli şi instituţii publice, din 2013

Guvernul vrea să introducă Internet wireless gratuit în şcoli şi instituţii publice, din 2013 (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Ponta a arătat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că România este deja prima ţară din Europa Centrală şi de Est care a acordat licenţe 4G şi poate performa în domeniul IT şi printr-un astfel de proiect de introducere a reţelelor de Internet wireless în şcoli.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a arătat că este nevoie şi de resurse, premierul afirmând că problema va fi ca elevii să nu utilizeze permanent Internetul.

"Trebuie să aveţi grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe Internet, dacă se poate", i-a spus premierul Ponta ministrului Educaţiei.

Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom vor plăti 682,14 milioane euro pentru licenţele telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitaţiei, de 726,8 milioane euro.

Anunţul a fost făcut luni de autoritatea de reglementare în comunicaţii. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici