Haosul de la Tarom: Un avion a decolat cu întârziere de patru ore din Cluj Napoca, cu destinaţia Bucureşti

Pasagerii unei curse Tarom, programată astăzi pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti, au aşteptat peste patru ore pentru a se îmbarca în avion din cauza unor probleme tehnice anunţate.

2543 afișări
Imaginea articolului Haosul de la Tarom: Un avion a decolat cu întârziere de patru ore din Cluj Napoca, cu destinaţia Bucureşti

Pasagerii unei curse Tarom, programată astăzi pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti, au aşteptat peste patru ore pentru a se îmbarca în avion din cauza unor probleme tehnice anunţate.  

“Avionul trebuia să decoleze la 8.25 din Cluj Napoca dar a plecat la ora 13”, a spus un pasager de pe această cursă. Oficialii Tarom nu au răspuns solicitării ZF.

Tot mai mulţi pasageri trebuie să piardă ore în şir în aeroporturi din cauza problemelor de la Tarom, ce ţin de numărul insuficient de avioane, defecţiuni tehnice constante şi o echipă de management fără rezultate. Şi anul trecut zeci de pasageri au fost ţinuţi la sol mai multe ore dat fiind că tot mai multe avioane au avut defecţiuni tehnice.

În octombrie, avioanele Airbus A310 au fost retrase pe motiv că nu mai erau eficiente din punct de vedere al consumului. În prezent, Tarom operează 21 de aeronave

Compania de stat Tarom, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a demarat la începutul lunii februarie o procedură care vizează achiziţia a două aeronave în leasing operaţional. În acest moment procedura se află în etapa de evaluare a ofertelor, se arătă într-un document publicat pe site-ul ministerului.

Recent, Tarom a renunţat la rutele de pe aeroportul din Iaşi, ca urmare a faptului că flota companiei s-a redus cu două aeronave la finalul anului trecut

În februarie anul acesta, consiliul de administraţie al companiei de stat Tarom l-a înlocuit la conducerea transportatorului aerian pe Dan Plaveti cu Eugen Davidoiu, fost şef al Electrica Serv, la Termoelectrica şi al Societăţii Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Tarom a ajuns astfel sub conducerea celui de-al patrulea şef de la începutul anului trecut până în prezent. Datele financiare pe anul trecut nu au fost făcute publice Sub instabilitatea de la nivelul conducerii, Tarom adună pierderi,  finalizând primul semestru al anului trecut cu 28,6 milioane de lei pierderi, nivel aproape similar cu cel de anul anterior şi de peste opt ori mai mare faţă de rezultatul prognozat.

Singurul jucător al cărui trafic nu a crescut semnificativ în 2016  este Tarom, care a transportat anul trecut doar 2,41 milioane de pasageri, faţă de 2,4 milioane de pasageri în 2015. Compania de stat Tarom riscă să iasă din top trei în acest an dacă gigantul low-cost Ryanair va continua expansiunea în acelaşi ritm ca anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici