Incendiu în Parcul Naţional Domogled, din jud. Caraş-Severin, fiind afectate 15 hectare de litieră/ UPDATE: Focul a fost stins

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, în Parcul Naţional Domogled, din judeţul Caraş-Severin, fiind afectate aproximativ 15 hectare de litieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

535 afișări
Imaginea articolului Incendiu în Parcul Naţional Domogled, din jud. Caraş-Severin, fiind afectate 15 hectare de litieră/ UPDATE: Focul a fost stins

Incendiu în Parcul Naţional Domogled, din jud. Caraş-Severin, fiind afectate 15 hectare de litieră

UPDATE Incendiul puternic izbucnit duminică în Parcul Naţional Domogled din judeţul Caraş-Severin a fost stins. Pompierii nu au mai fost observat, luni dimineaţă, focare, în condiţiile în care în zonă a plouat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pompierii şi lucrătorii Ocolului Silvic s-au aflat şi luni dimineaţă la Băile Herculane, însă în zonă ploua.

După încetarea ploii, pompierii au evaluat situaţia din Parcul Naţional Domogled, fără să mai găsească focare.

Duminică, pompierii au intervenit alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Naţional Domogled – zona Valea Cernei.

“Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie”, arăta ISU Caraş-Severin.

Pompierii cărăşeni au solicitat în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia a fost executată o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu.

Potrivit ISU Caraş-Severin, au fost afectate de incendiu aproximativ 15 hectare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici