Incident violent între Florin Prunea şi Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF. Conflictul a plecat de la datoriile FRF către fostul internaţional - surse

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, l-ar fi lovit pe Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în urma unei altercaţii care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Hotelul Ramada Plaza, incidentul fiind raportat de martori la numărul de urgenţă 112.

1536 afișări
Imaginea articolului Incident violent între Florin Prunea şi Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF. Conflictul a plecat de la datoriile FRF către fostul internaţional - surse

Florin Prunea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Conflictul în care au fost implicaţi preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, şi Gabriel Bodescu a pornit de la o încălcare a unei înţelegeri de către federaţie, prin care oficialul ieşean urma să revină la FRF din vară şi să-şi primească salariile restante, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

"Prunea a câştigat procesul şi se pusese de acord cu Răzvan Burleanu să semneze un document, prin care el să nu emită nicio pretenţie financiară de la FRF până în luna iulie. Ca să poată să-şi termine treaba la Iaşi. Şi din vară, Prunea ar fi urmat să îşi reintre în drepturi şi să ocupe funcţia pe care a avut-o la FRF, de dinainte de a fi suspendat şi să-şi primească banii cuveniţi. Numai că documentul a fost semnat doar de Florin Prunea, iar Burleanu a fost influenţat de Bodescu să nu-l semneze. Mai mult, Bodescu i-ar fi jignit pe toţi cei din «generaţia de aur», când i-a zis lui Prunea: «cine sunteţi voi, mă, marea generaţie de aur?». Ăsta e un lucru jignitor pentru unul care are 60-70 de meciuri la naţională", au declarat sursele menţionate.

Preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat, la 25 februarie, că şi-a suspendat până în luna iulie contractul cu FRF care îi permitea să revină în funcţia de director de relaţii internaţionale, având în vedere achitarea sa de Curtea de Apel Argeş în dosarul "Mită pentru arbitri".

Actualul preşedinte executiv al CSMS Iaşi era director de relaţii internaţionale în cadrul FRF când a fost trimis în judecată de DNA Piteşti, într-un dosar în care au fost analizate fapte de corupţie legate de arbitrajele pe care le-a avut echipa FC Argeş în sezonul 2008/2009.

La 3 iulie 2009, Comitetului de Urgenţă al FRF a pus în aplicare decizia Comitetului Executiv de a-l suspenda din funcţie pe directorul de relaţii internaţionale Florin Prunea. Conform deciziei de atunci, contractul individual de muncă încheiat cu FRF a fost suspendat în conformitate cu dispoziţiile codului muncii până la finalizarea procesului. După ce a fost achitat de Curtea de Apel Argeş în acest dosar, Florin Prunea trebuia să revină la federaţie în funcţia de director de relaţii internaţionale, având dreptul să solicite achitarea salariilor pentru perioada în care a fost suspendat din funcţie.

Preşedintele grupării Farul Constanţa, Aurel Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că i-a despărţit pe cei doi după ce a văzut că lui Bodescu îi curgea sânge de la arcadă.

Incidentul a avut loc la restaurantul hotelului la care au fost cazaţi de către FRF membrii Adunării Generale, care urmau să participe la şedinţa de luni de la Casa Fotbalului.

"După meci, la Ramada Plaza, la hotel, a avut loc o recepţie organizată după joc, în ideea că nimeni nu pleca, având în vedere faptul că a doua zi era Adunarea Generală. A fost un incident regretabil între Florin Prunea şi Gabi Bodescu. Eu eram în zonă. În momentul în care am sesizat că a avut loc incidentul am intervenit între ei, să aplanez conflictul şi să calmez spiritele. Dar deja se încheiase. A fost o chestiune de 10-15 secunde. Ei stăteau foarte apropiaţi şi discutau. Eu eram la vreo 2-3 metri de ei şi la un moment dat am văzut că Florin Prunea s-a sprijit de el. S-a sprijinit de el. Nu am văzut cum l-a lovit şi unde l-a lovit. Apoi, când am văzut că i-a curs puţin sânge m-am apropiat şi am intervenit. Îi curgea sânge de deasupra sprâncenei. Totul nu a durat mai mult de 30 de secunde", a declarat Braşoveanu pentru MEDIAFAX.

Oficialul grupării constănţene a precizat că nu cunoaşte motivul conflictului dintre cei doi: "Nu aş putea spune cu certitudine de la ce s-au luat. A fost o discuţie în contradictoriu, dar nu legată de meciul naţionalei de la Ploieşti. Nu a fost grav, dar s-a sunat la 112, nu ştiu exact de către cine, posibil din angajaţii hotelului. Eu i-am întrebat de la ce s-au luat, dar nu au vrut să dezvolte subiectul, nici unul, nici altul. Eu am auzit că Florin Prunea a spus «mă, cine sunteţi voi de conduceţi fotbalul românesc?»"

Potrivit unor surse din Poliţie, incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 3.30, la faţa locului fiind solicitată şi o ambulanţă. La locul incidentului a intervenit o echipă de poliţişti din cadrul Secţiei 2, însă conflictul era deja aplanat. Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că persoanele implicate au refuzat să depună plângere.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea nu a fost prezent la Adunarea Generală a FRF.

El a recunoscut că a avut un schimb de replici cu Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, dar spune că nu l-a lovit pe acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu l-am lovit pe domnul Bodescu, a fost un diferend de opinii! Într-adevăr, a fost un schimb mai dur de replici, dar nici vorbă să-l fi lovit. Nu pot să vă spun despre ce am vorbit pentru că a fost o discuţie privată. Am vorbit şi despre echipa naţională, printre altele", a spus Florin Prunea.

Contactată de MEDIAFAX, Federaţia Română de Fotbal a declarat, prin intermediul managerului Departamentului de Comunicare, Gabriel Berceanu, că în acest moment FRF nu doreşte să comenteze în niciun fel incidentul. "Poziţia federaţiei este aceea că nu doreşte să comenteze, pentru moment, acest incident", a precizat Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici