Video Iohannis îl înfruntă pe ministrul Justiţiei şi anunţă că nu va da un răspuns imediat la cererea de revocare a lui Augustin Lazăr/ Replica ironică a lui Tudorel Toader

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că abordarea ministrului Tudorel Toader este pe lângă lege şi în ceea ce priveşte propunerile şi legat de revocări şi că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă.

4892 afișări

”Am o opinie şi o voi face cunoscută la momentul potrivit, dar azi încă nu m-aş referit la aceste speţe, însă în ansamblu se conturează un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justiţiei, abordare care este, aş clasifica-o eu, pe lângă lege în privinţa propunerilor şi de numire şi de revocare. Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept uşor-uşor spre certitudine, dar cel puţin în ce priveşte revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru şi cu corolarul la fel de aiuritor, cu poveşti, manipulări publice şi aşa mai departe... Penibilă fază, penibilă fază!”, a declarat Klaus Iohannis.

El a spus că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă.

”Suntem în situaţia în care, momentan, s-a început un demers judiciar. Pot să vă spun de pe acum ca să nu fie speculaţii - până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Despre speţa revocării am mai vorbit. Procurorul general Lazăr a făcut şi face o treabă bună. Mis e pare total greşită solicitarea de revocare, greşită din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva când va fi situaţia de aşa natură. Clar, foarte clar ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze Justiţia şi pe cine nu vor putea acapara sau unde văd că nu au şanse vor să-i îndepărteze”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie. Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

Toader îi răspunde lui Iohannis în privinţa revocării lui Lazăr: Eu îmi voi respecta competenţele

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat pentru MEDIAFAX, în contextul în care Klaus Iohannis a spus că va lua o decizie privind revocarea lui Augustin Lazăr după ce se va pronunţa instanţa, că îşi va respecta competenţele pe care le are.

„Eu îmi voi respecta competenţele mele”, a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru MEDIAFAX.

Toader, ironic faţă de Iohannis: Nu ştiu cum să nu-l credeţi, chiar fără să cercetaţi, ca la Biblie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a comentat ironic acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că acţionează pe lângă lege, precizând că şeful statului "este vocea cea mai autorizată din stat" şi că nu ştie ce argumente ar exista ca Iohannis să nu fie crezut.

"Şeful statului cunoaşte foarte bine care sunt limitele legii. E vocea cea mai autorizată din stat. Şi nu ştiu ce argumente aveţi să nu-l credeţi, chiar fără să cercetaţi, ca la Biblie", a spus Tudorel Toader, întrebat cum comentează acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că abordarea ministrului este pe lângă lege.

Ministrul a evitat să spună dacă a discutat personal cu Klaus Iohannis.

"Am tot discutat prin media. Acum eu nu vreau să fac un inventar al spuselor celui care ocupă cea mai mare demnitate în stat. Nu vreau să fac un inventar al faptul că cererea de revocarea nu era oportună, altă dată era neadecvată, acum este politică. Adică în limitele legale", a completat Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici