Ion Iliescu a fost operat. Fostul preşedinte a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun

Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. Conform unui comunicat al spitalului, rezultatul intervenţiei a fost unul foarte bun, Ion Iliescu fiind "stabil şi în afara unui pericol imediat".

6380 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu a fost operat. Fostul preşedinte a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat în spital din cauza unor probleme cardiace. Medicii decid dacă îl vor opera sau nu

UPDATE ORA 20.45 Medic: Ion Iliescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun

"În după amiaza zilei de 1 aprilie 2019, domnul Ion Iliescu, fost Preşedinte al României a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu Bucureşti, cu diagnosticul de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun", se arată într-un comunicat de presă al Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu Bucureşti, remis MEDIAFAX.

Medicii precizează că în prezent Ion Iliescu se află în perioda postoperatorie imediată în secţia ATI 1 a Institutului, este stabil şi în afara unui pericol imediat.

"Orice declaraţii ulteriore se vor face cu doar cu acordul expres al pacientului", potrivit sursei citate.

UPDATE ORA 17.50 Fostul preşedinte Ion Iliescu suferă de pericardită 

Pericardita cu care a fost diagnosticat Ion Iliescu este o afecţiune care constă în inflamarea pericardului, membrana subţire care acoperă inima, potrivit CSID.

Afecţiunea provoacă adesea dureri în piept şi, uneori, alte simptome. Durerea toracică ascuţită asociată cu pericardita apare atunci când straturile iritare ale pericardului se freacă unul de celălat.

Pericardita începe de obicei brusc, dar nu durează mult. Când simptomele se dezvoltă mai progresiv sau persistă, pericardita este considerată cronică. În funcţie de tipul afecţiunii, pot fi incluse simptome precum durere toracică ascuţită, palpitaţii, febră, dar şi umflarea abdomenului sau a piciorului. Există două tipuri: acută (atunci când simptomele apar brusc şi nu sunt de lungă durată) sau cronică (se manifestă cu simptome mai severe, acestea fiind mai dificil de tratat).

Un posibil tratament pentru cazurile uşoare, care nu prezintă complicaţiii, pot fi analgezicele şi antiinflamatoarele. În plus, este recomandată odihna şi evitarea activităţilor solicitante din punct de vedere fizic.

UPDATE ORA 17.25 Ion Iliescu a fost transferat de la Elias la Institutul C.C. Iliescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Ion Iliescu s-a prezentat la unitatea spitalicească, luni, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la Institutul C.C. Iliescu. Starea fostului preşedinte nu era gravă, a spus medicul.

"Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respiraţie greoaie, dispnee. Pentru siguranţa dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Capitală.

ORA 16.50 Ion Iliescu a fost internat în spital din cauza unor probleme cardiace 

Fostul preşedinte Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu" din Capitală pentru o afecţiune cardiovasculară, au precizat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu" din Capitală din cauza unor probleme la inimă.

La ora transmiterii ştirii, medicii decid dacă îl vor opera sau nu pe fostul şef de stat.

Potrivit unor surse, Ion Iliescu se simţea rău de duminică, a mers singur luni la control la spital, iar medicii l-au oprit pentru investigaţii suplimentare. În urmă cu 20 de ani, fostul preşedinte a fost supus unei intervenţii chirugicale la Paris, când i-au fost montate stenturi.

Fostul preşedinte are 89 de ani.

Ion Iliescu a deţinut funcţia de preşedinte al României pentru două mandate, între 1992-1996 şi 2000-2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici