MAI protejează identitatea membrilor trupei Carla's Dreams: Datele au caracter personal

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reacţionează după ce presă rusă a dezvăluit identitatea membrilor trupei Carla's Dreams, anunţând pe Facebook că aceştia au intrat în ţară cu documente valabile însă că în România datele personale sunt protejate prin lege.

39978 afișări
Imaginea articolului MAI protejează identitatea membrilor trupei Carla's Dreams: Datele au caracter personal

MAI protejează identitatea membrilor trupei Carla's Dreams: Datele au caracter personal

"Am fost întrebaţi dacă putem să confirmăm identitatea membrilor trupei Carla's Dreams din fotografiile recent apărute în spaţiul virtual. Vă spunem că informaţiile referitoare la o persoană (nume, imagine, adresă, informaţii bancare, informaţii medicale etc.) sunt date cu caracter personal iar în România legea protejează dreptul la viaţa intimă, familială şi privată a tuturor persoanelor. Totodată, vă asigurăm că membrii trupei Carla's Dreams au intrat în România pe baza unor documente valabile...deci au identitate. Cu identitatea cunoscută perfect sau #imperfect ...bucuraţi-vă de muzica lor!", au postat reprezentanţii ministrului pe pagina de Facebook a instituţiei.

Trupa Carla's Dreams a ajuns în România pentru concertul pe care îl va susţine în data de 8 septembrie în Bucureşti.

Fotografii ale membrilor trupei Carla's Dreams în care aceştia nu au feţele ascunse de machiaj (sau pictate) au fost publicate luni, 5 septembrie, de către site-ul life.ru.

În cadrul articolului scris de publicaţia Life.ru (https://life.ru/t/carlasdreams/899526/laif_rassiekrietil_lichnost_solista_carlas_dreams_skryvaiushchieghosia_pod_maskoi) se povesteşte despre succesul trupei din Republica Moldova şi se dezvăluie numele solistului, dar şi al celorlalţi membri ai formaţiei.

Primarul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a criticat aspru acţiunea jurnaliştilor ruşi care au acţionat "ca nişte lepre". Acesta i-a înjurat în limba engleză pentru acest gest: "Nu mă declar fan Carla's Dreams, dar f**k off celor care susţin că i-au deconspirat identitatea!".

Potrivit opiniei lui Chirtoacă, faptul că membrii formaţiei îşi ascundeau identitatea demontra modestie şi farmec: "Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România, ar fi putea să-i faca asta (trupei, n.red). Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi. Dacă te atingi, îl distrugi (...) Carla's Dreams a cucerit şi pentru că a găsit această nişă a anonimatului, prin care, apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamna modestie".

Carla's Dreams sunt artiştii cu un aspect nonconformist (îşi ascund trăsăturile feţei prin diverse picturi), talentaţi şi creativi, care au cucerit România prin mesajele puternice, sound-ul divers, colaborările de success cu Inna, Antonia sau Delia.

Carla's Dreams, unul dintre proiectele din Moldova cu cea mai mare ascensiune şi unul dintre cele mai controversate proiecte muzicale din Moldova şi România, au reuşit să cucerească publicul într-un timp relativ scurt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici