Masca devine obligatorie, dar amenzile mai întârzie puţin. Când încep sancţiunile

  • Abia de luni poţi fi amendat dacă nu porţi mască în spaţii publice şi în mijloace de transport în comun
  • Amenda poate ajunge până la 2.500 de lei
  • Sancţiunile sunt incluse în legea privind starea de alertă, care intră în vigoare de luni
5008 afișări
Imaginea articolului Masca devine obligatorie, dar amenzile mai întârzie puţin. Când încep sancţiunile

Poţi fi amendat dacă nu porţi mască abia de luni. Guvernul recunoaşte

MEDIAFAX ţi-a explicat, ieri, că până luni nu există o bază legală prin care să poţi fi amendat dacă nu porţi mască.

Astăzi, Grupul de Comunicare din cadrul Guvernului confirmă analiza noastră: de luni, dacă nu porţi mască în spaţiile publice, poţi fi amendat cu până la 2.500 lei. 

Într-un document transmis de Grup, se arată că de ieri, masca este obligatorie şi că există amenzi pentru abatere. Însă în document, nimeni nu menţionează că abia de luni poţi fi amendat. Doar te anunţă că amenda poate ajunge la 2.500 lei, în baza Legii 55/2020, publicată vineri în Monitorul Oficial. 

Trebuie să cauti singur să afli că o lege intră în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial. Adică luni, în cazul de faţă. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici