Măsurile luate de Jandarmerie după meciul România - Polonia

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, după incidentele petrecute la meciul România - Polonia, de pe Arena Naţională.

669 afișări
Imaginea articolului Măsurile luate de Jandarmerie după meciul România - Polonia

Măsurile luate de Jandarmerie după meciul România - Polonia (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

În completarea informaţiilor transmise în urma incidentelor care au avut loc cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Poloniei, disputat în data de 11 noiembrie, pe Arena Naţională, la care au participat peste 50.000 de spectatori, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

Până în prezent, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale pentru participare la încăierare, consum de băuturi alcoolice şi pătrunderea în arena sportivă în stare de ebrietate iar faţă de cei zece suporteri a fost luată şi măsura complementară de interzicere a accesului pe arenele sportive pentru o perioadă de timp de 6 luni şi 1 an de zile.

Totodată au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de materiale pirotehnice pentru 5 persoane, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

După terminarea partidei, pe timpul nopţii, jandarmii bucureşteni au supravegheat grupurile de suporteri polonezi care au rămas în Bucureşti şi au monitorizat deplasarea celor care au părăsit capitala, nemaifiind înregistrate alte evenimente.

În zilele următoare, specialişti din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor analiza imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice sau au tulburat ordinea publică în interiorul arenei sportive urmând a fi luate măsurile prevăzute de lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici