Medicii de la spital din Lugoj donează câte 100 de lei pentru angajaţii cărora le-au scăzut salariile

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj, judeţul Timiş, au donat câte 100 de lei pentru unii angajaţi cărora le-au scăzut salariile în urma reducerii unor sporuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

760 afișări
Imaginea articolului Medicii de la spital din Lugoj donează câte 100 de lei pentru angajaţii cărora le-au scăzut salariile

Medicii de la spital din Lugoj donează câte 100 de lei pentru angajaţii cărora le-au scăzut salariile

Opt medici care lucrează în cadrul Spitalului Municipal Lugoj, cărora salariile le-au crescut după ce a intrat în vigoare noua Lege a salarizării, au donat, în ultimele zile, câte 100 de lei fiecare pentru angajaţii din unitatea medicală cărora lefurile le-au scăzut.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii şi personalul administrativ care primesc bani mai puţini după intrarea în vigoare a Legii salarizării îi aparţine directorului unităţii medicale, Erwin Floroni.

“O parte din medici au început să doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puţin pe sindicate şi le-am spus că am putea face toţi acest lucru, să punem umăr de la umăr şi sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Erwin Floroni.

Donaţiile se fac la secretariatul Spitalului Municipal Lugoj, pe bază de listă.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajaţi primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 şi 270 de lei.

Mii de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas, angajaţi în spitale din întreaga ţară, au intrat luni dimineaţa, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală, nemulţumiţi fiind de noua lege a salarizării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici