Mii de poliţişti au ieşit la pensie înainte de intrarea în vigoare a noii legi privind plafonarea PENSIILOR speciale. Care este numărul de angajaţi de care ar avea nevoie MAI

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne Monica Dajbog a declarat, vineri, că de la începutul anului, până la data de 14 septembrie, s-au pensionat 7.200 de angajaţi din toate structurile ministerului, în prezent fiind un deficit de 23.000 de persoane.

1968 afișări
Imaginea articolului Mii de poliţişti au ieşit la pensie înainte de intrarea în vigoare a noii legi privind plafonarea PENSIILOR speciale. Care este numărul de angajaţi de care ar avea nevoie MAI

MAI a rămas fără mii de poliţişti au ieşit la pensie înainte de intrarea în vigoare a noii legi

”De la începutul anului, până la data de 14 septembrie, dată până la care s-au aplicat prevederile legii pensiilor militare care permiteau ca pensia să fie mai mare decât salariul, au ieşit la pensie aproximativ 7.200 de angajaţi ai MAI, faţă de 12.500 în anul 2016. Dintre cei 7.200, 4.000 de la Poliţia Română, 1.100 de la Jandarmerie, 700 de la Poliţia de Frontieră, 680 de la Pompieri, iar restul de la alte structuri ale MAI”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne Monica Dajbog.

Aceasta a explicat că un deficit de personal în structurile Ministerului Afacerilor Interne a început să se accentueze încă din 2015, în ultimii doi ani numărul celor care au intrat în sistem fiind mult mai mic decât numărul celor care au părăsit sistemul.

”Deficitul de personal s-a accentuat constant, încă din anul 2015, ajungând la acest moment la 23.000 de oameni. Practic, funcţionăm cu 85% din numărul de funcţii. Din 150.000 de posturi, sunt ocupate 127.000. În anul 2015 au intra în sistem 1.700 de angajaţi şi au ieşit aproape 3.000. În anul 2016, au intrat 5.000 şi au ieşit 12.500. Anul acesta, au intrat 5.500 şi au ieşit 8.000, dintre care 7.200 au ieşit la pensie”, a mai spus Dajbog.

Dajbog a afirmat însă că structurile MAI îşi desfăşoară, chiar şi în această situaţie, misiunile cu ”responsabilitate şi eficienţă”.

”Infracţionalitatea la nivel naţional nu a crescut, ci menţine, cel puţin pentru semestrul întâi al anului acestuia, un trend descendent”, a mai spus Dajbog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici