Ministerul Sănătăţii: Trei bebeluşi cu SHU mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie”

Trei copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internaţi, în secţia de nefrologie, la spitalul „Marie Curie din Capitală”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

341 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Trei bebeluşi cu SHU mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie”

Ministerul Sănătăţii: Trei bebeluşi cu SHU mai sunt internaţi la spitalul „Marie Curie” (Imgine: Codruta Dragoescu / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic (SHU) mai sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”din Capitală. "Bebeluşii primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceştia sunt supuşi procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluţie favorabilă" a mai transmis ministerul.

"În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, opt dintre aceştia fiind vindecaţi şi externaţi", se mai spune în comunicat.

În ultimele 24 de ore au mai fost transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul "Marie Curie" doi copii, cu vârste de un an şi nouă luni, respectiv un an şi şase luni, cu diagnostic de boală diareică acută, însă nu au sindrom hemolitic-uremic, potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, de Prefectura Argeş.

Vineri, ANSVSA a transmis că "Escherichia Coli serogrupul O2" nu a mai fost depistată în probele prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii ca probabilă sursă a îmbolnăvirii copiilor diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic (SHU).

Din 411 probe recepţionate, 312 au fost finalizate (dintre care două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru, se mai arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX de ANSVSA

Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22 februarie 2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU).

„Precizăm că procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum. În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), precizăm că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea bacteriilor din grupul Escherichia Coli(inclusiv O 26)”, se mai spune în comunicat.

În continuare, ANSVSA va extinde investigaţiile la nivelul exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici