Ministrul Afacerilor Interne din Malta: România este pregătită tehnic pentru Schengen

Ministrul afacerilor interne şi al securităţii naţionale din Malta, Carmelo Abela, a declarat, joi, în timpul unei întâlniri cu omologul său Petre Tobă, că România este pregătită tehnic pentru aderarea la Schengen, şi că va susţine acest lucru în Consiliul UE, din 2017 când vor prelua Preşedenţia UE

497 afișări
Imaginea articolului Ministrul Afacerilor Interne din Malta: România este pregătită tehnic pentru Schengen

Ministrul Afacerilor Interne din Malta: România este pregătită tehnic pentru Schengen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Ministrul maltez de interne, Carmelo Abela, s-a întâlnit, joi, la Bucureşti, cu ministrul afacerilor interne Petre Tobă, vizita având loc în contextul preluării de către Malta a Preşedenţiei UE în 2017, anunţă Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

Potrivit MAI, Carmelo Abela a susţinut că România este " preăgtită din punct de vdere tehnic să facă parte din Schengen, şi că pe parcursul Preşedenţiei UE pe care o va deţine, Malta va face eforturi susţinute pentru obţinerea unui consens la nivelul Consiliului Uniunii Europene asupra intenţiei României de a intra în spaţiul Schengen".

La rândul său, Petre Tobă a răspuns că aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen " va consolida securitatea zonei Schengen şi va transmite un semnal puterni de sprijin al construcţiei europene", mai arată MAI.

Cei doi ministri au discutat şi aspecte ce ţin de fenomenul migraţiei, combaterea terorismului sau Registrul privind Datele Pasagerilor, în prezent România operaţionalizând Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii.

Pe 1 ianuarie 2017 Malta va prelua Preşedenţia Uniunii Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici