Video Neagu Djuvara a fost înmormântat duminică cu onoruri militare: Zeci de oameni, oameni de cultură şi intelectuali au venit la Cimitirul Bellu | FOTO, VIDEO

Neagu Djuvara a fost înmormântat, duminică, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală, zeci de oameni venind să-şi ia rămas bun de la istoric. Intelectuali şi personalităţi importante au fost alături de marele istoric pe ultimul drum, printre ei Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Mihail Şora, Constantin Bălăceanu-Stolnici şi Nicolae Manolescu.

1991 afișări

Slujba de înmormântare a avut loc la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din strada Polonă, nr. 50, prohodul fiind oficiat, la cererea expresă a lui Neagu Djuvara, de către episcopul greco-catolic de Bucureşti. Au fost prezenţi, la invitaţia familiei, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române şi parohul comunităţii catolice de limbă franceză din Capitală.

Sicriul a fost condus, apoi, la mormântul familiei Djuvara din cimitirul Bellu, unde episcopul a rostit dezlegarea.

Istoric, filozof, jurnalist şi romancier, Neagu Djuvara a încetat din viaţă, joi, 25 ianuarie, la 101 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici