O femeie a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină / Reacţia reprezentanţilor spitalului

O femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Reprezentanţii spitalului susţin că au trimis comanda de imunoglobulină în 20 octombrie, însă nu au primit nimic până în prezent.

1761 afișări
Imaginea articolului O femeie a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină / Reacţia reprezentanţilor spitalului

O femeie a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină / Reacţia reprezentanţilor spitalului

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat că o femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, la spitalul din Alba Iulia, din cauza lipsei de imunoglobuline, precizând că ministerul ştia despre cazul aceste femei.

”Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat în această dimineaţă la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Astăzi, în România, ţara cu a treia cea mai mare creştere economică de pe glob şi cea mai mare din Europa. Nu este singurul caz care era în stare gravă, iar Ministerul ştia atât despre problemă în general, cât şi despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., în mod specific”, a scris Vlad Voiculescu.

Managerul Spitalului din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coşarcă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacienta a fost transferată de la un spital din Sibiu tot din caza lipsei de imunoglobulină. De asemenea, ea a spus că din 20 octombrie solicită zilnic imunoglobulină, însă fără rezultat.

”În 20 octombrie, Regia Autonomă Unifarm, furnizorul de imunoglobulină ne notifică, ne anunţă, că are la dispoziţie imunoglobulină, ca atare putem comanda. În 20 octombrie fac comanda, trece o săptămână, nu ni se livrează şi sun, bineînţeles, la Unifarm, care ne spune că teoretic au la dispoziţie, dar de fapt producătorul nu le-a livrat-o. Am intrat într-un cerc vicios, şi, de atunci, în fiecare zi am sunat la Regia Autonomă Unifarm. De aproape două luni avem comanda de imunoglobulină şi nu reuşim să facem rost de ea”, a spus Nicoleta Coşarcă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, în 9 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că ministrul Florian Bodog a avut o nouă întâlnire cu producătorii de imunoglobulină, care l-au asigurat că vor aproviziona în luna noiembrie piaţa cu 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare.

Pe 1 noiembrie, Ministerul Sănătăţii transmitea că primele doze de imunoglobulină vor ajunge în luna noiembrie la pacienţi după ce lipsa acestei substanţe a dus la apariţia unei crize în România.

Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

Pacienţii cu afecţiunii autoimune sunt cei mai afectaţi de lipsa imunoglobulinei, de care ei sunt dependenţi şi îi ajută la imunitate. Prin natura bolii, aceşti pacienţi sunt foarte sensibili la orice, chiar şi la cea mai mică răceală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici