O sută de salariaţi din penitenciarele din Craiova şi Drobeta Turnu Severin protestează

Circa o sută de salariaţi din penitenciarele din Craiova şi Drobeta Turnu Severin, afiliaţi Sindicatului Solidaritatea, protestează în Piaţa Mihai Viteazul din centru Craiovei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

182 afișări
Imaginea articolului O sută de salariaţi din penitenciarele din Craiova şi Drobeta Turnu Severin protestează

O sută de salariaţi din penitenciarele din Craiova şi Drobeta Turnu Severin protestează (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Protestatarii spun că vor salarii egale cu cele ale angajaţilor din sistemul de apărare şi reclamă faptul că au acumulat, anual, peste 180 de ore suplimentare de muncă.

Protestatarii cer demisia Ralucăi Prună din funcţie.

“Prin acest protest vrem să sensibilizăm Guvernul să nu mai aplice discriminatoriu o ordonanţă care este pentru tot sistemul public şi de apărare. În plus, vrem să semnalăm problemele cu care ne confruntăm, precum numărul mare de ore suplimentare, lipsa de personal. Aşteptăm şi opinia doamnei ministru. Şi-a anunţat participarea la inaugurarea centrului terapeutic de la Gherla şi noi am solicitat să ne întâlnim cu dânsa înainte de a participa la inaugurarea respectivă. Acum aşteptăm să vedem ce se stabileşte în urma discuţiilor”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului "Solidaritatea" Dolj, Radu Şchiopu.

Protestul de la Craiova este programat să se desfăşoare până la ora 13.

Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au anunţat proteste ale angajaţilor în toate penitenciarele din ţară începând de luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici