O tânără de 25 de ani a făcut stop cardiac şi a murit. Ambulanţa s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge

O tânără de 25 de ani, din judeţul Vaslui, a murit după ce ambulanţa care urma să o preia s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge la pacientă, aceasta fiind preluată în stop cardiac de o maşină a Primăriei, având ca antemergător un utilaj de deszăpezire, şi transportată la autosanitară, femeia nemaiputând fi însă salvată.

1600 afișări
Imaginea articolului O tânără de 25 de ani a făcut stop cardiac şi a murit. Ambulanţa s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge

O tânără de 25 de ani a făcut stop cardiac şi a murit; ambulanţa s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că, luni, la ora 15.20, a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe în localitatea Deleni, din judeţul Vaslui, pentru o pacientă de 25 de ani, care era inconştientă.

Ambulanţa care a fost trimisă să o preia pe tânără s-a înzăpezit pe DJ 245 T, în localitatea Bulboaca, la circa trei kilometri de Deleni. Imediat în zonă a fost trimisă şi o autospecială cu şenile, luându-se, în acelaşi timp, legătura şi cu autorităţile locale din Deleni pentru a interveni cu propriul utilaj de deszăpezire.

Primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir, a declarat că a mers împreună cu medicul din sat la locuinţa tinerei de 25 de ani, care, potrivit acestuia, era deja în stop cardio-respirator.

Vasluianca a fost urcată în maşina Primăriei şi, cu un utilaj de deszăpezire ca antemergător, a ajuns în câteva minute la ambulanţa aflată la aproximativ trei kilometri de locuinţa femeii, în zona localităţii Bulboaca.

"Pacienta a fost preluată în stop cardio-respirator, fiind efectuate în ambulanţă manevrele de resuscitare timp de peste 30 de minute, însă fără niciun rezultat. Oricum, prognosticul era unul rezervat chiar dacă drumul ar fi fost bun şi s-ar fi putut ajunge cu autosanitara până la locuinţa tinerei”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Trupul tinerei de 25 de ani a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a mai declarat că, deşi s-au luat măsuri preventive şi au fost evacuaţi bolnavii care urmează să facă dializă şi femeile gravide în ultima lună de sarcină, sunt în continuare necesare intervenţii pentru aceste cazuri, posibil şi din cauză că unii au refuzat să plece atunci când li s-a solicitat.

Judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu de ninsoare şi vânt până la ora 18.00. Buzău, Vrancea şi Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roşu de ninsoare şi vânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici