Pacient într-un spital în care medicii au fost electrocutaţi în timpul operaţiilor: "Venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme şi dăm de altele"

Pacienţii care urmează să intre în operaţii în spitalele din Capitală unde s-au electrocutat medici şi asistente se tem acum ca viaţa să nu le fie pusă în pericol. Între timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat că aşteaptă rezultatele controalelor dispuse la spitalele Universitar şi Colţea.

624 afișări
Imaginea articolului Pacient într-un spital în care medicii au fost electrocutaţi în timpul operaţiilor: "Venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme şi dăm de altele"

Pacient într-un spital în care medicii au fost electrocutaţi în timpul operaţiilor: "Venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme şi dăm de altele"

Pacienţii sunt de părere că sistemul de sănătate din România se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme şi are nevoie de investiţii serioase pentru a nu se ajunge la lucruri mult mai grave.

"Mai întâi au fost infecţiile pe care oamenii le-au luat din spitale, acum doctorii se electrocutează în timp ce se ocupă de pacienţi. E grav dacă se întâmplă aşa ceva. Sunt cazuri rare, dar nu poţi să te simţi în siguranţă. Şi pacienţii pot păţi la fel. Aici s-a ajuns în 2016. Nu se fac investiţii serioase, toată lumea are impresia că merge şi aşa şi uitaţi unde se ajunge. Suntem deja bolnavi, nu avem nevoie de stres în plus. Ne-am internat cu gândul că ne facem bine sau ne mai lungim zilele. Stăm la mila Celui de Sus. Ar putea măcar să verifice aparatura mai des", a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre pacienţii internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Când auzi de astfel de cazuri e normal să îţi fie teamă. Ar trebui să venim aici cu gândul că scăpăm de nişte probleme, nu că s-ar putea să dăm de altele. Aşa e la noi, până nu moare cineva sau până nu se întâmplă ceva grav, nu mişcăm un deget. Vina se pasează de la unul la altul până nu mai ştim nimic", a mai precizat un alt pacient.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că mai multe rapoarte au fost trimise către Ministerul Sănătăţii, care a anunţat, la rândul lui, că aşteaptă rezultatele controalelor dispuse în cadrul spitalelor unde personalul medical s-a electrocutat.

"Au fost înaintate rapoarte către minister, către autorităţile locale pe toate problemele pe care le-au găsit echipele de prevenţie ale pompierilor. Acolo unde au fost găsite probleme pe prevenirea incendiilor, riscuri, vulnerabilităţi, acolo aceste rapoarte au fost trimise la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul spitalelor. Bineînţeles, infrastructura are nevoie de foarte multe lucrări, foarte multe îmbunătăţiri şi acest lucru ştiu că este chiar în atenţia colegilor de la Ministerul Sănătăţii în acest moment", a declarat Raed Arafat.

O asistentă medicală s-a electrocutat, săptămâna trecută, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în timp ce încerca să trezească un pacient după o intervenţie chirurgicală.

În urmă cu aproape trei săptămâni, un medic, alături de un rezident şi un pacient, au fost electrocutaţi în sala de operaţii de la Spitalul Colţea din Capitală. Medicul în cauză a susţinut că un astfel de eveniment a avut loc şi în luna mai, fapt confirmat şi de medicul rezident şi că echipa care a venit să facă revizia nu prea ştia cum funcţionează echipamentul medical.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici