Palatul Parlamentului, iluminat în albastru de Ziua Mondială a Refugiatului

Palatul Parlamentului va fi iluminat, luni noapte, în albastru, culoarea Naţiunilor Unite, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, sărbătorită anual pe 20 iunie, acţiunea UNHCR fiind organizată pentru a atrage atenţia asupra celor aproximativ zece milioane de refugiaţi din toată lumea.

284 afișări
Imaginea articolului Palatul Parlamentului, iluminat în albastru de Ziua Mondială a Refugiatului

Palatul Parlamentului, iluminat în albastru de Ziua Mondială a Refugiatului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit UNHCR România, Palatul Parlamentul va sta luminat în culoarea Naţiunilor Unite în noaptea de 20 iunie, începând cu ora 22.00.

De asemenea, de Ziua Mondială a Refugiatului, UNHCR lansează "Campania 1", pe sloganul "1 refugiat fără speranţă este prea mult". Campania îndeamnă pe oricine să facă măcar "1 faptă", să se documenteze sau să-i înveţe pe alţii despre ce înseamnă a fi refugiat, să doneze, ori să facă voluntariat.

În Capitală, UNHCR România susţine, duminică seară, concertul "Exodus: Path to Freedom", organizat de Johnny King, cântăreţ refugiat în România.

În 2011, UNHCR împlineşte 60 de ani de activitate de protecţie a refugiaţilor, ocazie cu care birourile sale din Europa au lansat proiectul "60 de ani, 60 de vieţi", în cadrul căruia sunt prezentaţi 60 de refugiaţi în diferite state europene. România este şi ea prezentă, prin intermediul lui Mwinga mi Lema, refugiat din 1991.

Anul trecut, în România au fost depuse 1.038 de solicitări de azil, majoritatea venind din Afganistan (134), Moldova (124), China (85) şi Turcia (78). Dintre solicitanţii de azil, 123 au primit o formă de protecţie (statut de refugiat sau protecţie subsidiară), cei mai mulţi din Myanmar şi Afganistan. Din 1991 până în ianuarie 2011, aproape 20.000 de solicitanţi de azil au fost înregistraţi în România, dintre care aproximativ 3.200 au primit o formă de protecţie, a precizat UNHCR România într-un comunicat de presă.

Ziua de 20 iunie a început să fie sărbătorită în fiecare an pe 20 iunie odată cu adoptarea de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a Rezoluţiei 55/76, în cadrul celei de-a 81-a sesiuni, pe data de 4 decembrie 2000, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici