PAŞTE 2015: Drumeţii şi partide de vânătoare în ofertele pensiunilor din Sibiu

Zeci de unităţi de cazare din judeţul Sibiu au pregătit oferte speciale de Paşte şi le propun turiştilor, la preţuri între 36 şi 280 de lei pe noapte de persoană, drumeţii şi partide de vânătoare, în timp ce cabanierii din Munţii Făgăraş îşi îmbie turiştii cu zăpada despre care spun că nu se va topi

283 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2015: Drumeţii şi partide de vânătoare în ofertele pensiunilor din Sibiu

PAŞTE 2015: Drumeţii şi partide de vânătoare în ofertele pensiunilor din Sibiu (Imagine: Mediafax Foto / Thomas Dan)

Mărginimea Sibiului este cea mai căutată destinaţie turistică din judeţ şi atrage anual, potrivit statisticilor, mii de turişti din întreaga ţară, dar şi din străinătate. Mărginimea Sibiului este denumirea generică dată unui lanţ de 18 localităţi montane din judeţul Sibiu, unde tradiţiile sunt păstrate, iar frumuseţea peisajului îi îmbie pe turişti la drumeţii.

Zeci de unităţi de cazare din această zonă au pregătit oferte speciale pentru Paşte.

Potrivit site-urilor de turism, preţurile la casele de vacanţă, vilele şi pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 36 de lei pe noapte de persoană la o casă de vacanţă din Gura Râului şi pot ajunge până la 220 de lei pe noapte de persoană la o unitate din Tălmăcel.

Proprietarii casei de vacanţă care oferă cazare de Paşte la preţul de 36 de lei de persoană pe noapte se folosesc de cuvintele lui Lucian Blaga pentru a-şi ademeni clienţii: "Ar trebui să vezi cândva Gura Râului ca să înţelegi ce-nseamnă colţ de rai cu străveche tradiţie în cultura românească". Casa de vacanţă are 14 locuri, bucătărie utilată, terasă, filigorie cu grătar şi parcare pentru patru maşini şi se închiriază integral unui singur grup de persoane pentru minim două nopţi.

Primarul comunei Gura Râului din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Călin, îi îndeamnă pe turişti să vină în număr cât mai mare în localitate şi în zonele învecinate.

"Dacă se opresc ploile, natura îşi schimbă faţa şi peisajul devine superb. Noi îi invităm aici pe turişti şi ne vom strădui să se simtă bine. Un lucru ştiu sigur, dacă turiştii vin o dată la noi, vor dori să se reîntoarcă", spune primarul Gheorghe Călin.

Potrivit acestuia, oferta pensiunilor cuprinde mâncături tradiţionale: drob, pâine, cozonac şi băuturi precum ţuică, afinată, vişinată, toate făcute în casă.

"Totul este făcut în casă. Cu mâncare tradiţională îi aşteptăm, pentru că alte tradiţii acum, de Paşte, nu prea sunt în zonă, aşa cum sunt de Crăciun. Noi avem însă brânză proaspătă de oaie, ceea ce nu se găseşte în multe locuri", afirmă primarul.

Cei care aleg să îşi petreacă sărbătorile la Gura Râului pot vedea în împrejurimi barajul de la Gura Râului, lac de acumulare artificial din care se alimentează cu apă potabilă întreg municipiul Sibiu şi localităţile învecinate, Cheile Cibinului şi staţiunea Păltiniş şi pot participa la slujba de Înviere la Mănăstirea Orlat, aflată la circa şase kilometri distanţă.

Casa de vacanţă din Tălmaciu care poate fi închiriată cu 220 de lei pe noapte de persoană este compusă din două corpuri: casa veche, construită în 1930 şi renovată în 2005, care are o cameră şi baie şi corpul nou, care are şapte camere, fiecare cu baie proprie, balcon, televizor, internet wi-fi şi o sală de mese cu o capacitate de 30 de locuri.

Unitatea poate fi închiriată pentru minimum trei nopţi, fie de un singur grup de persoane, fie de mai multe cupluri. În tarif, sunt incluse masa festivă cu meniu tradiţional, băuturi alcoolice şi nealcoolice, dar şi cazarea.

Proprietarii casei de vacanţă oferă posibilitatea turiştilor care deţin un permis de vânător să participe la partide de vânătoare individuale sau colective la diverse specii de animale, organizate împreună cu o asociaţie de profil.

De asemenea, proprietarii le atrag atenţia turiştilor că din zonă pornesc majoritatea traseelor turistice montane din Munţii Făgăraşului şi Lotrului şi detaliază aceste trasee, dificultatea lor şi durata.

Cei care aleg această zonă pot vedea Muzeul Tehnicii Populare din Tălmacel, Ruinele Cetăţii "Landeskrone” (Cununa Ţării) şi Biserica Evanghelică din localitate, dar şi Cetatea Cisnădioara, aflată la doar câţiva kilometri distanţă.

Pentru că Mărginimea Sibiului s-a dovedit în ultimii ani atractivă pentru turişti, o agenţie de turism din Sibiu oferă posibilitatea celor care vor să vadă această zonă, dar nu să se şi cazeze acolo, să facă drumeţii cu bicicleta.

Astfel, la preţul de 29 de euro de persoană, turiştii interesaţi pot porni din localitatea Cristian, de lângă biserica fortificată pe care pot să o şi viziteze, spre Poplaca. Traseul merge pe la poalele Munţilor Cindrel spre cătunul Trăinei, o mică aşezare între Poplaca şi Răşinari cu case vechi, în care mai locuiesc doar aproximativ zece familii. Mai departe se merge spre Răşinari, unde pot fi admirate mai multe obiective: biserica veche cu hramul "Cuvioasa Paraschiva”, casa memorială "Emil Cioran“, precum şi casa memorială "Octavian Goga“. Din Răşinari se pedalează apoi spre Cisnădioara, unde poate fi vizitată cetatea cu biserica romanică fortificată, menţionată documentar pentru prima dată în 1223. Într-un final, turiştii ajung în Muzul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Tariful include închirierea bicicletei de munte performante, vizitarea obiectivelor întâlnite pe traseu şi ghidaj profesionist.

Staţiunea Păltiniş este o altă destinaţie turistică din judeţul Sibiu, iar câteva unităţi de cazare de aici s-au pregătit cu oferte speciale de Paşte.

Preţurile în Păltiniş variază de la 50 la 250 de lei de persoană pe noapte.

O vilă de două margarete, cu 16 locuri disponibile, nou construită la baza pârtiei Arena Platoş, se poate închiria cu preţul de 50 de lei pe noapte pentru minim două nopţi. Vila are şase camere, cu balcon şi baie proprie, living spaţios, bucătărie complet utilată, terasă şi parcare, în tarif fiind inclusă doar cazarea.

În schimb, o pensiune de patru margarete oferă cazare, pensiune completă şi masa festivă de Paşte la preţul de 250 de lei pe noapte de persoană. Pensiunea are camere duble, dar şi cu trei sau patru paturi şi încălzire centrală, mese de biliard, teren de fotbal şi de tenis. La cerere, clienţii pot juca paintball sau pot face excursii şi drumeţii pe traseele marcate din zonă.

În ofertele lor, unităţile de cazare din zonă le vorbesc turiştilor despre faptul că Păltiniş este cea mai înaltă staţiune din România, aflată la 1.450 metri altitudine, fiind, totodată, prima staţiune montană din ţară, atestată la 1894.

Cei care îşi vor petrece vacanţa de Paşte la Păltiniş pot vizita Schitul care adăposteşte mormântul filosofului Constantin Noica, dar pot face şi drumeţii şi pot ajunge în Rezervaţia "Iezerele Cindrelului”.

O altă zonă atractivă din judeţul Sibiu este Bâlea Lac, aflată la peste două mii de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, unde datorită temperaturilor scăzute zăpada care acum măsoară peste doi metri se va păstra până la Paşte.

Cabanierii din zonă profită de acest lucru şi atrag turiştii cu oferte care includ schiat, săniuş sau alte sporturi albe.

Cabanele din Bâlea Lac au locuri disponibile, iar camerele pot fi închiriate la preţuri cuprinse între 190 şi 280 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

Administratorul uneia dintre cabanele de la Bâlea Lac, Leonard Klingeis, spune că pentru Paşte nu are pregătite oferte speciale la cazare, însă turiştii vor fi aşteptaţi cu mâncăruri tradiţionale.

În meniu la masa festivă de Paşte se află drob de miel, ouă roşii, cozonac, dar şi friptură şi tocană de miel. În plus, vor fi aşezate pe platou slănină, brânză proaspătă de oaie şi verdeţuri.

Municipiul Sibiu atrage, de asemenea, mulţi turişti. De sărbători, aceştia vor putea vizita oraşul, satele din împrejurimi cu biserici fortificate vechi de sute de ani şi vor putea participa la Slujba de Înviere la Biserica de lemn din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Posibilităţile de cazare în municipiul Sibiu sunt extrem de variate, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici