Video Percheziţii DNA la patru spitale din Capitală. Dan Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, adus cu mandat la DNA. Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, reţinut pentru luare de mită - VIDEO

Procurorii DNA fac percheziţii la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu”, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” şi la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, prejudiciul fiind estimat la 2,6 milioane de euro.

8878 afișări

UPDATE 17:50 - Dan Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, adus cu mandat la DNA

Dan Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, a fost adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta urmând să fie audiat în dosarul în care procurorii au făcut percheziţii la patru spitale din Capitală.

UPDATE 17:33 - DNA: Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, reţinut pentru luare de mită

Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”,a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată, informează DNA, joi, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, "Bogdan Pălintineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată".

Procurorii susţin că "în perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei".

"Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", se mai spune în comunicat.

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Păltineanu Bogdan urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 16:41 - Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, reţinut de DNA

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, care a fost adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost reţinut, joi, în dosarul în care procurorii au făcut percheziţii la patru spitale din Capitală.

După mai bine de patru ore audieri, Bogdan Păltineanu a părăsit sediul DNA cu cătuşele pe mână, fiind reţinut pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu în achiziţiile făcute de spital.

Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltineanu, a ajuns joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind adus de procurori în baza unui mandat, după ce s-au făcut percheziţii la biroul acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că s-au făcut percheziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii. Verificări sunt şi la sediul Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie - Patologică - Mădălina Gabriela Radu.

"În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă. Sursele citate precizează că prejudiciul este estimat la 2,6 milioane euro, faptele fiind comise în perioada 2008 - 2016.

UPDATE 13:14 -  Conducerea Institutului Clinic Fundeni anunţă, că până la ora transmiterii ştirii, procurorii DNA nu au făcut percheziţii la Institutul Clinic Fundeni, unitate pe care medicul o conduce.

"Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, vă informăm că până la acest moment nu au fost percheziţii sau descinderi în Institutul Clinic Fundeni şi nu avem nicio informaţie în acest sens. Activitatea institutului se desfăşoară normal", anunţă unitatea de spital.

Anterior, surse judiciare au anunţat că sunt percheziţii la patru spitale din Capitală, printre care şi Institutul Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban.

UPDATE 12:30 - Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, a fost adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta urmând să fie audiat în dosarul în care procurorii fac percheziţii la patru spitale din Capitală.

Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltineanu, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind adus de procurori în baza unui mandat, după ce s-au făcut percheziţii la biroul acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că s-au făcut percheziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii. Verificări sunt şi la sediul Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie - Patologică - Mădălina Gabriela Radu.

"În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţiile publice la care se fac percheziţii sunt Institutului Clinic Fundeni, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” , Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” şi Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Aceleaşi surse precizează la sediul Institutului Clinic Fundeni, percheziţiile au loc în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie - Patologică - Mădălina Gabriela Radu. La Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” sunt percheziţii în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în bioul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii.

Sursele citate precizează că prejudiciul este estimat la 2,6 milioane euro, faptele fiind comise în perioada 2008 - 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici