Petiţii online pentru închiderea Centrului Vechi şi contra Halloween, după tragedia din Colectiv

Mai multe petiţii online pentru închiderea şi reconsolidarea Centrului Vechi al Capitalei şi pentru interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România au fost lansate după tragedia de vineri din clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 29 de persoane, fiind promovate pe reţelele de socializare.

5909 afișări
Imaginea articolului Petiţii online pentru închiderea Centrului Vechi şi contra Halloween, după tragedia din Colectiv

Petiţii online pentru închiderea Centrului Vechi şi contra Halloween, după tragedia din Colectiv

O petiţie online pentru închiderea şi reconsolidarea Centrului Vechi al Bucureştiului a fost lansată duminică, fiind semnată până în prezent de peste 200 de persoane.

"Vrem să ne simţim în siguranţă atunci când renunţăm la stat în faţa televizoarelor şi a emisiunilor servite de media pentru o seară 'în oraş'. Suntem tineri şi ne place să socializăm fie virtual, fie în realitate. Cu toţii ştim că Centrul Vechi atrage cei mai multi clienţi, atât străini, cât şi români. De ce să stăm cu inima cât un purice că în orice moment pot cădea clădirile vechi? De ce să fim noi victimele sistemului acestuia neglijent, corupt, cu sete de şpăgi şi profit? De ce să fim noi următoarele victime? Din păcate, la noi în ţară, este nevoie de o tragedie ca cea de vineri seară, 30 octombrie, pentru a schimba ceva, pentru a ieşi unele nereguli la suprafaţă. Haideţi să schimbăm ceva pentru noi, pentru cei care frecventăm acele locuri!", se spune în această petiţie, publicată pe site-ul petitieonline.com şi promovată pe reţeaua de socializare Facebook.

Totodată, după tragedia din clubul Colectiv, au fost lansate mai multe petiţii online prin care se cere interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România.

"Mulţi dintre români au preluat, de câţiva ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernământul, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracţii (tembele) este o veritabilă invocare a demonilor şi făpturilor infernale. Putem vedea cu această ocazie o defilare spectrală, de oameni deghizaţi în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monştri, criminali sângeroşi care împânzesc străzile şi se sperie unii pe alţii cu tot felul de farse şi glume macabre şi nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în şcoli şi universităţi, pe uşile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne şi alte simboluri mai mult sau mai puţin demonice. Cam aşa arată Halloween-ul, o 'sărbătoare' pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante", se spune într-o astfel de petiţie publicată sâmbătă, pe site-ul petitieonline.com.

Subiecte similare au şi petiţiile online "Stop Halloween", "Opriţi sărbătoarea Halloweenului în şcoli!", "Halloween Fără Mine!", "Interzicerea 'sărbătorii' Halloween", toate fiind lansate după tragedia din clubul Colectiv.

Pe de altă parte, tot în mediul online au început să fie demarate, începând de sâmbătă, mai multe manifestări în memoria victimelor tragediei. Printre acestea s-a numărat şi acţiunea "Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!", utilizatorii reţelei de socializare fiind îndemnaţi să nu meargă în cluburi sâmbătă seară, din respect pentru cei decedaţi şi ca protest faţă de modul în care funcţionează aceste locuri. Până în prezent, peste 62.000 de utilizatori ai reţelei Facebook au precizat că sunt interesaţi de acţiunea "Nimeni în cluburi!".

În plus, mai multe cluburi din Bucureşti, între care se numără Bamboo, Fratelli, Gaia, Hard Rock Cafe şi Control, şi-au anulat petrecerile programate sâmbătă seară, cu prilejul sărbătorii de Halloween, din respect şi solidaritate cu victimele tragediei de vineri din clubul Colectiv.

Totodată, mulţi dintre utilizatorii români ai platformei Facebook şi-au schimbat, începând de sâmbătă, după producerea tragediei din Colectiv, fotografia de profil de pe această reţea de socializare, cu o imagine neagră.

Pentru duminică, tot pe Facebook, sunt anunţate mai multe acţiuni "Silent walk - Colectiv", în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, în memoria victimelor tragediei.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 29 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi, dintre care 140 sunt spitalizaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici