Petru Pitcovici, comisar şef la DGA şi judecat alături de Gabriel Popoviciu, reţinut de DIICOT

Petru Pitcovici, comisar şef în cadrul DGA şi judecat alături de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru fapte de corupţie, a fost reţinut, vineri, de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri.

1012 afișări
Imaginea articolului Petru Pitcovici, comisar şef la DGA şi judecat alături de Gabriel Popoviciu, reţinut de DIICOT

Petru Pitcovici, comisar şef la DGA şi judecat alături de Gabriel Popoviciu, reţinut de DIICOT

Petru Pitcovici a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic internaţional de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă, alături de alte două persoane.

Comisar şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Petru Pitcovici este cercetat şi într-un dosar de corupţie, alături de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

În perioada 11-19 mai, procurorii DIICOT au investigat activitatea unor persoane suspectate că au introdus în România droguri de mare risc procurate din Olanda, care, ulterior, au fost comercializate în Capitală.

La data de 08 mai, trei dintre suspecţi au mers în Olanda pentru a procura droguri, susţin procurorii. Bărbaţii au vrut să intre în ţară la data de 11 mai, pe la punctul de trecere al frontierei Nădlac, fiind verificaţi de poliţişti. În urma controlului "au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA)", doi dintre ei fiind arestaţi preventiv.

O a treia persoană se sustragea cercetărilor la acel moment însă, joi, a fost depistat de procurori în faţa unui restaurant din Bucureşti, alături de comisarul DGA, Petru Pitcovici şi de Sandu Dan Simion şi "cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor şi a 2 autoturisme folosite de către aceştia, au fost identificate şi ridicate sumele de 900 de euro, 900 de dolari, 3000 de lei precum şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 3 autoturisme de lux", precizează DIICOT.,

În urma cercetărilor procurorii au stabilit că "Sandu Dan Simion zis “Dan Chioru” i-ar fi determinat pe ceilalţi trei "să procure cocaină, înmânându-le în acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucureşti".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici