Video Pichet al sindicatelor din poliţie, la sediul MAI. Protestatar: Avem sedii în care ninge şi plouă

Zeci de sindicalişti s-au strâns, joi, în faţa sediului MAI, pentru a picheta instituţia, oamenii fiid nemulţumiţi, printre altele, de salarii, lipsa de personal şi de protecţie. De Ziua Poliţiei Române, pe 25 martie, este anunţat un miting de amploare.

532 afișări

"Protestăm faţă de neajunsurile din Poliţia Română şi faţă de conducerea Ministerului de Interne. În primul rând poliţiştii îşi doresc o lege care să-i apere şi să-i protejeze, să poată aplica legea în siguranţă. Nu în ultimul rând, dotarea politiştilor este foarte precară. Uitaţi-vă ce maşini sunt în faţa ministerului, iar poliţiştii lucrează ca acum 100 de ani. De asemenea, ne dorim salarii mai mari", a declarat Iulian Surugiu, preşedintele sindicatului SNAP.

"Avem posturi de poliţie în care ninge şi plouă. Condiţiile poliţiştilor sunt foarte slabe. Nu este normal să mai lucrăm cu dotările de azi. Trebuie să ne modernizăm şi ne trebuie şi salarii mai mari", susţine Ionuţ, poliţist din Teleorman.

"Azi suntem puţini, dar ne pregătim de cel mai mare protest al poliţiştilor, de sâmbătă, când vom fi aproximativ 6.000 de persoane. Vom merge în marş până la Guvern. Vrem salarii mai mari, condiţii mai bune de muncă, dotări şi să nu mai fim discriminaţi", spune un alt poliţist, Marian.

Sindicaliştii vor picheta sediul MAI şi vineri, iar pe 25 martie vor organiza un protest de amploare.

"Motivele care ne-au determinat să declanşăm conflictul de muncă şi să ieşim în stradă, în această lună - când sărbătorim Ziua Poliţiei Române, pe 25 martie -, pentru a ne revendica drepturile, prin toate formele legale de protest, sunt generate de eşecul dialogului social şi de indiferenţa factorilor decidenţi faţă de problemele grave care afectează, deopotrivă, interesele poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, sistemul de ordine publică, în ansamblu, dar şi climatul de siguranţă civică",potrivit FSNPPC.

În pofida vremii nefavorabile, care va marca săptămâna în curs, FSNPPC menţine calendarul protestelor anunţate pentru perioada următoare.

"În esenţă, cauzele care au generat acest conflict de muncă sunt:
- discriminarea poliţiştilor/personalului contractual cu privire la aplicarea Legii 153/2017 (care este doar privilegiul aleşilor şi al unor categorii bugetare);
- salarizarea precară a poliţiştilor/personalului contractual;
- subfinanţarea M.A.I. şi logistica deficitară;
- tergiversarea modernizării Statutului poliţistului;
- deficitul de personal şi lipsa unei protecţii reale a poliţiştilor;
- planificarea abuzivă în serviciul de permanenţă la domiciliu;
- modificările aduse Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat", transmit sindicaliştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici