Ponta, despre Legea insolvenţei: PSD doreşte un sistem de protecţie a persoanelor în faţa crizelor

PSD doreşte ca Parlamentul să instituie, prin lege, un sistem de protecţie a persoanelor în faţa crizelor financiare şi a stabilit, în BPN, ca deputaţii să aibă o poziţie conformă acestei linii în ceea ce priveşte Legea insolvenţei personale, a declarat, luni, preşedintele PSD, Victor Ponta.

127 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Legea insolvenţei: PSD doreşte un sistem de protecţie a persoanelor în faţa crizelor

Ponta, despre Legea insolvenţei: PSD doreşte un sistem de protecţie a persoanelor în faţa crizelor (Imagine: Shutterstock)

"Am mai vorbit, de asemenea, (în BPN, n.r.) despre poziţia pe care deputaţii noştri o vor avea în ceea ce priveşte Legea insolvenţei personale. Este foarte clar şi ne dorim ca un sistem de protecţie al persoanelor în faţa crizelor financiare să fie instituit prin lege de către Parlament", a spus Ponta, după şedinţa BPN.

El a mai spus că o astfel de lege a insolvenţei personale trebuie să fie şi aplicabilă.

"Această lege însă trebuie, evident, să se dovedească posibil de a fi aplicată în practică şi să fie în aşa fel adoptată încât să nu constituie discriminări şi să protejeze fiecare persoană în faţa unor crize financiare care, din păcate, apar pe plan european şi internaţional destul de des", a suţinut Ponta.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a reunit, săptămâna trecută, pentru a discuta pe tema insolvenţei persoanei fizice. La discuţii au fost prezenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate.

Comisia a decis să constituie o subcomisie care să lucreze până luni la forma unui proiect de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor interesate, CSM, MJ, ARB, BNR, ANPC, iar apoi membrii comisiei să înceapă dezbaterea pe această formă.

Membrii comisiei nu au ajuns la un acord pe care proiect de lege, din cele patru aflate la comisie, să lucreze şi să adauge amendamente din celelalte, reprezentanţii PNL susţinând că trebuie să se înceapă cu proiectul PNL din 2010, în timp ce PSD susţine proiectul din 2014 al deputatului PSD Ana Birchall.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici