Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legătură cu Becali

Închisorile din România sunt foarte aglomerate, iar statul poate suferi condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din această cauză, consideră premierul Victor Ponta, care susţine însă că această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui Gigi Becali.

3380 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legătură cu Becali

Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legătură cu Becali (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Avem o mare problemă apropos de regimul penitenciar, de aglomerarea regimului penitenciar. În perioada următoare, o să avem la CEDO probleme mari pe această temă. Asta nu înseamnă că neapărat trebuie să avem mai puţini deţinuţi, e vorba însă de faptul că sistemul penitenciar din România practic nu mai rezistă la gradul de ocupare şi o să fim - probabil, sper să nu se întâmple, dar...- o să fim, o să începem să avem condamnări pe această temă la CEDO", a spus Ponta.

El a susţinut că această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui Gigi Becali şi a precizat că rezolvarea problemei depinde de asigurarea banilor necesari sistemului penitenciar, în condiţiile în care însă fonduri trebuie alocate din buget şi pentru spitale sau şcoli.

Întrebat de jurnalişti dacă realizarea unor penitenciare private nu poate reprezenta o soluţie, Ponta a arătat că acest lucru presupune ca o firmă privată să construiască penitenciarul, dar costurile de exploatare trebuie acoperite tot din buget.

George Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici