Premierul Grindeanu, despre achiziţia de ambulanţe: Aş fi foarte interesat să găsim şi sursele de finanţare

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că în prezent nu sunt bani în buget pentru achiziţia de ambulanţe, afirmând că aşteaptă de la ministrul Sănătăţii şi de la şeful IGSU, Florian Bodog şi Raed Arafat, soluţii pentru finanţarea acestora.

1322 afișări
Imaginea articolului Premierul Grindeanu, despre achiziţia de ambulanţe: Aş fi foarte interesat să găsim şi sursele de finanţare

Premierul Grindeanu, despre achiziţia de ambulanţe: Aş fi foarte interesat să găsim şi sursele de finanţare

Sorin Grindeanu a spus că se va întâlni mâine pentru a discuta subiectul achiziţiei ambulanţelor cu miniştrii de Interne şi al Sănătăţii, Carmen Dan şi Florian Bodog, dar şi cu secretarul de stat în MAI şi şef al IGSU, Raed Arafat.

”Am avut întâlniri în perioada trecută şi cu doamna ministru, şi cu domnul ministru Bodog, şi cu domnul Arafat. Pe mine şi pe noi ar trebui să ne intereseze în primul rând, nu cine şi ce organizează, cel puţin, pe mine ca ministru nu neapărat ... cât să existe aceste ambulanţe cât mai rapid şi oamenii să beneficieze de ele... Acum eu ştiţi că am evitat şi eu şi i-am rugat şi pe colegii mei din Guvern să nu vorbim foarte mult despre moşteniri grele. Dar, în acest moment, n-avem cum să nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie să le rezolvăm. De exemplu, eu mă aştept la soluţii din partea celor cu care mă voi întâlni mâine în primul rând legate de finanţare, pentru că în momentul ăsta, pe buget, nu există finanţare pentru achiziţia acestor ambulanţe. Deci, punem într-un fel carul înaintea boilor. E importantă şi etapa asta, cea legată de acest acord cadru, dar pe noi în primul rând ne interesează unde se poate derula mai repede, în condiţii transparente... şi de asemenea cum găsim sursa bugetară pentru achiziţia acestor ambulanţe”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă fondurile europene reprezintă o soluţie, premierul a evitat să intre în detalii.

”Nu vreau să intru în detalii, am ascultat toate argumentele şi de-o parte, şi de alta şi mâine cu toţii îmi doresc să ajungem la un punct comun. Fără orgolii! Aici nu e loc de orgolii, fiindcă vorbim de sănătatea oamenilor, vorbim de proceduri care trebuie să fie cât se poate de transparente, de corecte şi care să respecte legile din ţara noastră. Nu vreau să spun concluzii, nici eu, nici doamna ministru. Mâine, ca între colegi, aştept argumentaţia şi eu şi doamna ministru, şi din partea Ministerului Sănătăţii şi din partea domnului Arafat, astfel încât aceste proceduri în primul rând să se termine cât mai repede, să îndeplinească toate criteriile pe care le-am enunţat mai devreme şi în acelaşi timp aş fi foarte interesat să găsim şi sursele de finanţare şi să le ştim cât se poate de clar”, a mai spus Grindeanu.

El a precizat că din punctul său de vedere înnoirea parcului auto este o prioritate, ”dar nu nerespectând toate procedurile legale”.

Sorin Grindeanu a mai precizat că Executivul pregăteşte o rectificare bugetară pe parcursul verii, în august.

”E e normal, e absolut corect să facem această rectificare, astfel încât poate vom reuşi (...) să găsim şi sursa de finanţare pentru ambulanţe, de exemplu”, a conchis Grindeanu.

Pe programul oficial de miercuri al premierului apare o întrevedere cu secretarul de stat din MAI şi şef al IGSU, Raed Arafat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici