Primarul unei comune din Gorj demisionează din funcţie ca să-şi salveze căsnicia

Primarul comunei Albeni, Silviu Ionuţ Stan (PMP), a anunţat că demisionează, acesta declarând marţi, corespondentului MEDIAFAX,că decizia sa are legătură cu atitudinea consilierilor locali, care l-ar fi jignit. În plus, o consilieră i-ar fi spus soţiei edilulului că bărbatul i-a făcut avansuri.

3585 afișări
Imaginea articolului Primarul unei comune din Gorj demisionează din funcţie ca să-şi salveze căsnicia

Primarul unei comune din Gorj demisionează din funcţie ca să-şi salveze căsnicia (Imagine: Facebook)

Silviu Ionuţ Stan, a câştigat primul mandat de primar al comunei Albeni, din judeţul Gorj, iar după mai puţin de un an a demisionat, exprimându-şi gestul pe facebook.

„Dragi locuitori ai comunei Albeni, vă mulţumesc pentru toată susţinerea pe care mi-aţi acordat-o în campania electorală şi în timpul mandatului.Sper că nu v-am dezamăgit până acum şi sunteţi multumiţi de realizările facute de mine în comuna Albeni. Sunt foarte multe lucruri de făcut în comună, lucruri pe care eu împreună cu dumnevaostră, locuitorii acestei comune, îmi doream sa le realizam. De când am plecat pe acest drum şi până în prezent, singura mea dorinţă a fost ca şi comuna noastră să prospere.Vreau să vă anunţ că, începând cu data de 01/06/2017 îmi voi inceta mandatul prin demisie, din cauza consilierilor din Consiliul Local Albeni.Mereu au fost împotriva mea, m-au jignit, de multe ori nu s-au prezentat la şedinţele de îndată, şedinţe ce nu sunt plătite, au mers la Consiliul Judeţean unde m-au denigrat, mi-au adus reproşuri si chiar s-au gândit să-mi aducă ceartă în familie, ştiu dumnealor ce vreau să spun. Singurul lucru care m-ar face să mă răzgândesc ar fi dizolvarea acestui Consiliu Local”, a scris primarul pe contul lui de facebook.

Primarul Silviu Ionuţ Stan a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că de când e primar a ajuns să aibă „ceartă în familie”.

Acesta susţine că o consilieră de la UNPR ar fi spus că edilul i-ar fi făcut avansuri sexuale pentru a fi numită în funcţia de viceprimar, iar ea ar fi refuzat.

„I-a spus soţiei că nu am vrut să o pun viceprimar, pentru i-aş fi făcut avansuri sexuale şi ea a refuzat. Aşa a spus o consilieră de la UNPR care reprezintă o comunitate. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul, dar au fost şi multe altele. Soţia nu s-a supărat, dar este şi ea profesoară. De pe urma mea sunt ei consilieri. Eu am scos patru consilieri de la UNPR. De la partid nu mi-am dat demisia. Consilierii locali tot timpul au fost împotriva mea, pentru ceea ce fac eu. Mă doare că mi-am pus demisia din cauza unor consilieri care nu sunt în stare să facă nimic în comuna Albeni. Sunt singur împotriva tuturor”, se plânge edilul.

Acesta a mai spus că singurul lucru care l-ar face să se răzgândească în ceea ce priveşte decizia de a demisiona este dizolvarea Consiliului Local.

Peste 30 de localnici au mers, marţi, în faţa Primăriei Albeni, pentru a-l convinge pe edil să renunţe la această decizie. Secretarul instituţiei a anunţat că va prezenta documentul la următoarea şedinţă a Consiliului Local.

„Domnul primar şi-a înregistrat vineri demisia. Încă nu a intrat în circuit, pentru că nu ne-a fost încă repartizată. Obligaţia mea este ca, după ce o primesc, să o înaintez în prima şedinţă de Consiliu Local, pentru a lua act de demisia primarului. După ce se face această procedura se înaintează demisia către prefect, în vederea emiterii ordinului”, a precizat pentru MEDIAFAX, Răzvan Nică, secretar în cadrul Primăriei Albeni.

Tânărul a candidat la Primăria Albeni din partea UNPR, iar fuziunea cu PMP l-a adus în acest partid. Reprezentanţii PMP Gorj sunt nemulţumiţi de atitudinea primarului şi cred că „a fost o pălărie prea mare” pentru Silviu Ionuţ Stan.

„Primarul dovedeşte lipsă de responsabilitate, de discernământ, probabil a fost pălăria prea mare pentru el şi a constatat că în funcţia de primar nu se descurcă. Nu este un om care să stea în această funcţie. Nu are niciun an de când a fost ales primar al comunei Albeni. Nu a reuşit nici măcar să cunoască legislaţia în vigoare, când spune că mişcorează indemnizaţiile consilierilor. Dar de ce nu a început cu micşorarea salariului lui, dacă tot vrea să fie un om binevoitor. Spune să-şi dea demisia consilierii ca să rămână el primar, nu cunoaşte care este rostul lui ca primar”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici