Primul oraş din România în care primăria emite online acorduri de funcţionare pentru firme

Primăria Cluj-Napoca este prima din România care emite, începând de joi, acorduri de funcţionare pentru agenţii economici în format electronic, online, a anunţat primarul Emil Boc. De noua metodă vor beneficia aproape 10.000 de firme.

2032 afișări
Imaginea articolului Primul oraş din România în care primăria emite online acorduri de funcţionare pentru firme

Prima primărie din România care emite online acorduri de funcţionare pentru firme

Emil Boc a declarat că noua procedură online presupune reducerea timpului de emitere a acordurilor de funcţionare pentru agenţii economici de la 70 de zile la 25 de zile.

"Primăria Cluj-Napoca oferă agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ şi servicii de piaţă, pe raza municipiului, începând de joi, posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic, online, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a acordurilor de funcţionare. Suntem prima primărie din România care introduce acest nou tip modern de emitere a acestor acorduri. Procedura online presupune scurtarea timpului de emitere a acordurilor de funcţionare pentru agenţii economici de la 70 de zile la 25 de zile, iar astfel se elimină şi procedura birocratică, destul de costisitoare. Locuitorii municipiului Cluj-Napoca au şi posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de funcţionare pe site-ul primăriei", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, procedura de emitere online a acordurilor de funcţionare se adresează celor aproximativ 9.600 de agenţi economici înregistraţi la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

"Implementarea noii măsuri este, în primul rând, o formă de respect pentru timpul şi banii cetăţenilor din municipiu, o modalitate de a utiliza tehnologia în folosul oamenilor", a adăugat Emil Boc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici