Video Protest cu cuţite, după crima de la Mediaş. Scările de la Ministerul Justiţiei, împroşcate cu vopsea roşie

Protestatarul Mihai Cristian Dide a aruncat, luni, cu vopsea roşie pe scările Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de crima de la Mediaş, unde un tânăr de 25 de ani a fost ucis de un fost deţinut eliberat în urma recursului compensatoriu.

5938 afișări

„În semn de prostest faţă de recursul compensatoriu şi faţă de crima de la Mediaş, unde un tânăr a fost ucis de un fost deţinut eliberat după decizia lui Tudorel Toader, am hotărît să aduc această vopsea roşie, pe care am împrăşitat-o pe scările Mnisterului Justiţiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, protestatarul Mihai Dide.

Dide susţine că a fost legitimat de jandarmi, luni, în faţa Ministerului Justiţiei după ce a aruncat cu vopsea, şi se aşeaptă să primească amendă.

Un tânăr de 25 de ani a murit, duminică, la Spitalul din Mediaş, judeţul Sibiu, acesta fiind înjunghiat în timpul nopţii, în urma unui conflict izbucnit între mai mulţi localnici, într-un club, apoi continuat în stradă. Agresorul fusese eliberat recent în baza recursului compesatoriu.

Tudorel Toader a reiterat faptul că recursul compensatoriu, criticat din cauza recidiviştilor, a fost iniţiat de guvernarea tehnocrată şi CSM l-a avizat, subliniind totodată că proiectul a intrat în vigoare după ce el a fost învestit în funcţia de ministru. Ministrul a mai spus că toate consecinţele acestui proiect trebuie asumate de iniţiatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici