PROTEST, la Universitate, faţă de exploatarea gazelor de şist. Trei dintre manifestanţi au fost duşi la Poliţie, iar alţi doi, la spital - FOTO

Protestul de la Universitate s-a încheiat, duminică seara, după aproape trei ore, trei dintre manifestanţi fiind duşi la Poliţie pentru identificare şi alţi doi fiind transportaţi la spital pentru investigaţii medicale, după ce au spus că au dureri la picioare.

1343 afișări
Imaginea articolului PROTEST, la Universitate, faţă de exploatarea gazelor de şist. Trei dintre manifestanţi au fost duşi la Poliţie, iar alţi doi, la spital - FOTO

PROTEST, la Universitate, faţă de exploatarea gazelor de şist. Trei dintre manifestanţi au fost duşi la Poliţie, iar alţi doi, la spital (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Aproximativ o sută de persoane au protestat, duminică, în zona fântânii de la Universitate, pentru a cere oprirea explorării gazelor de şist şi pentru a-i susţine pe protestatarii de la Pungeşti.

În timpul manifestaţiei, trei dintre protestatari au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, fiind scoşi din grup şi duşi la Poliţie pentru identificare.

"Trei persoane au încercat să forţeze cordonul de jandarmi de la Universitate, motiv pentru care au fost extrase din grup şi duse la Secţia 3 de Poliţie din Capitală, pentru identificare şi luarea măsurilor legale care se impun în prezenta situaţie", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Alte două persoane din rândul protestatarilor au fost duse la spital pentru investigaţii medicale, după ce au spus că au dureri la picioare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că, prin serviciul de urgenţă 112, în zona fântânii de la Universitate au fost solicitate două ambulanţe SMURD, pentru a acorda îngrijiri medicale unor persoane din grupul protestatarilor.

Una dintre persoane a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar cealaltă a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a precizat Daniel Vasile.

Peste o sută de persoane au protestat şi sâmbătă seara, la fântâna de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, unii dintre manifestanţi au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard, intenţionând să meargă spre Guvern. Jandarmii au format un cordon pentru a-i împiedica să iasă pe stradă, unii dintre protestatari reclamând că au fost împinşi de forţele de ordine.

Manifestanţii care protestează la Universitate au steaguri şi pancarte pe care scrie "Solidaritate cu Pungeşti", "Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor" şi "Jos Guvernul trădător".

Aproape 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Din 1 septembrie până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc proteste în Piaţa Universităţii din Capitală ale opozanţilor proiectului minier de la Roşia Montană. Manifestanţii au mers în marş pe mai multe străzi din Capitală, au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici