Scandal la cimitirul unde va fi înmormântată mama Oanei Zăvoranu, fiind cerută intervenţia poliţiei

Şase echipaje de poliţie au mers să aplaneze un conflict izbucnit, duminică, la cimitirul privat unde va fi înmormântată mama Oanei Zăvoranu, după ce mai multor oameni nu li s-a permis accesul şi au intrat în conflict cu agenţii de pază.

656 afișări
Imaginea articolului Scandal la cimitirul unde va fi înmormântată mama Oanei Zăvoranu, fiind cerută intervenţia poliţiei

Oana Zăvoranu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că iniţial au mers la cimitirul privat din Sectorul 4 două echipaje de la Secţia 26 de Poliţie, care s-au autosesizat după ce au văzut la televiziuni că acolo a izbucnit un scandal.

Ulterior, agenţii de pază de la cimitir au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au sesizat faptul că mai multe persoane care nu au legătură cu un cortegiu funerar încearcă să intre în cimitir, deşi la intrare este pus un afiş prin care oamenii sunt anunţaţi că timp de două zile cimitirul este închis.

Sursele citate au precizat că şi alte persoane au sunat la numărul 112, una reclamând că un agent de pază a folosit un spray lacrimogen, iar o alta arătând că vrea să intre în cimitir unde are o rudă, însă nu este lăsată să intre.

În urma acestor sesizări, la cimitir au fost trimise alte patru echipaje, două de la Secţia 26 şi alte două de la Secţia 15.

Poliţiştii urmează să stabilească cine a pulverizat spray lacrimongen, până în prezent nefiind luată nicio măsură, au mai spus sursele citate.

La intrarea în cimitir a mai fost un incident, în momentul în care au fost deschise porţile, oamenii adunaţi acolo încercând să intre. În îmbulzeala creată, mai multe persoane au căzut pe jos, iar agenţii de pază i-au luat pe cei care au reuşit să intre şi i-au împins până în spatele porţilor.

Mărioara Zăvoranu a murit vineri dimineaţă, la Institutul Clinic Fundeni, unde era internată de trei luni, în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal, din cauza mai multor afecţiuni.

Mama Oanei Zăvoranu avea insuficienţă renală cronică şi era în programul de hemodializă din vara anului trecut. De asemenea, Mărioara Zăvoranu avea boli cardiace şi hepatice, ea fiind internată în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din 20 ianuarie.

Trupul neînsufleţit al Mărioarei Zăvoranu a ridicat sâmbătă de la morga spitalului şi depus la capela cimitirului Eternitatea, din Sectorul 4 al Capitalei, pe care l-a administrat.

Mărioara Zăvoranu trebuia să fie înmormântată duminică, însă Oana Zăvoranu ar fi decis ca funeraliile să fie amânate până marţi, din cauza incidentelor de la cimitir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici