Scandal la Serviciul de Paşapoarte din Galaţi, aplanat de jandarmi

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, miercuri, la Serviciul de Paşapoarte din Galaţi, unde oamenii care stăteau la coadă s-au luat la ceartă din cauza câtorva gălăţeni nu au respectat numerele de pe bonurile de ordine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1133 afișări
Imaginea articolului Scandal la Serviciul de Paşapoarte din Galaţi, aplanat de jandarmi

Scandal la Serviciul de Paşapoarte din Galaţi, aplanat de jandarmi

Scandalul la Serviciul de Paşapoarte din Galaţi a izbucnit miercuri, după ce câţiva gălăţeni nu au respectat numerele de pe bonurile de ordine şi oamenii care stăteau la coadă s-au luat la ceartă cu ei.

Conducerea Serviciului de Paşapoarte a solicitat intervenţia jandarmilor deoarece situaţia ar fi putut degenera.

”Am fost solicitaţi să intervenim la Serviciul de Paşapoarte pentru aplanarea unei situaţii conflictuale. A fost trimis la locului solicitării un echipaj de jandarmi, care acţionează pentru a preveni producerea unor evenimente care să tulbure liniştea publică. Echipajul va rămâne în zonă atâta vreme cât este nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Cătălin Bădin.

După intervenţia jandarmilor, activitatea Serviciului de Paşapoarte a revenit la normal.

În luna august, funcţionarii lucrează ore suplimentare pentru a face faţă numărului mare de solicitări.

”Nu spun că lucrurile merg perfect, însă am făcut eforturi ca să răspundem cât mai multor solicitări. Am lucrat şi sâmbătă, şi luni, şi marţi, zile libere pentru toată lumea, în această perioadă, tot ca să fie bine. Sunt mulţi oameni care vin la noi fără să ştie ce acte le trebuie, care sunt procedurile şi provoacă scandal fără temei. Există o mulţime de mijloace de informare cu privire la documentele necesare, la program şi aici, la avizier, şi pe site-ul Prefecturii. Avem un număr limitat de lucrători şi cu toate acestea reuşim să răspundem unui număr mare de solicitări, cu condiţia ca activitatea să nu ne fie perturbată”, a spus şeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă şi Eliberare a Paşapoartelor Simple Galaţi, Aurelian Păduraru.

Primirea documentelor la ghişeu se face cu bonuri de ordine care se eliberează zilnic pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului, precum şi a actelor aferente, în original şi fotocopii.

Programul la Serviciul de Paşapoarte a fost extins deoarece în luna august serviciul se confruntă cu o creştere a numărului de cereri. De vină sunt gălăţenii stabiliţi în străinătate care se întorc în vacanţă şi profită de ocazie pentru a-şi rezolva problemele ce ţin de actele de identitate.

În ultimele trei zile la Serviciul de Paşapoarte Galaţi s-au primit şi procesat 352 de cereri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici