Se apropie sesiunea. Vezi care sunt sfaturile psihologilor pentru această perioadă

  • Igiena somnului, alimentaţia echilibrată şi pauzele de recreere au efecte pozitive asupra emoţiilor
  • Teodor, student: Interesul pentru învăţat nu constă în prezenţa fizică la facultate
  • Bianca, psiholog: Gândirea pozitivă ne poate influenţa emoţiile
463 afișări
Imaginea articolului Se apropie sesiunea. Vezi care sunt sfaturile psihologilor pentru această perioadă

Sesiunea bate la uşă, dar cursurile online i-au pus pe mulţi în dificultate. Atât în privinţa învăţatului, cât şi din punct de vedere emoţional.

În schimb, pentru Teodor au fost mai mult un avantaj. El este student în anul III la Facultatea de Drept şi spune că a reuşit să-şi găsească motivaţia pentru a învăţa chiar şi din faţa unui ecran.

Teodor Iancu, student: Cumva, ţine foarte mult de capacitatea de a fi autodidact. Ca student chiar şi în condiţii nonpandemice trebuie sa ştii să selectezi, sa ştii să îţi alegi cursuri şi seminarii, informaţii. Interesul legate de activitatea de studiu nu ar trebui să fie legat de dimensiunea sa fizică, ci legat de ceea ce vrei sa obţii din parcursul universitar.

Somnul, alimentaţia şi pauzele de relaxare au efecte pozitive asupra emoţiilor studenţilor, mai ales în sesiune. Asta recomandă psihologul Bianca Pescaru.

Bianca Pescaru, psiholog: Să practice exerciţii de mindfullness şi de respiraţie controlată, exerciţii de meditaţie şi, nu în ultimul rând, să aibă grijă la modul în care gândesc pentru că o gândire pozitivă şi optimistă este un lucru care ne ajuta foarte mult şi ne influentează emoţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici