Se caută ministru la Sănătate. Toate scenariile posibile, în acest moment

  • USR-PLUS este aşteptată să vină cu o nominalizare
  • În spaţiul public au apărut numele Adrian Wiener (USR) şi Ioana Mihăilă (PLUS)
  • USR-PLUS condiţionează nominalizarea de plecarea lui Florin Cîţu din fruntea guvernului
  • PNL nu vrea însă să-l schimbe pe premier
1729 afișări
Imaginea articolului Se caută ministru la Sănătate. Toate scenariile posibile, în acest moment

Se caută ministru la Sănătate. Toate scenariile posibile, în acest moment

Se caută ministru pentru Sănătate. În pandemie, România nu are ministru plin, de câteva zile. Este aşteptată întâlnirea coaliţiei care va avea loc luni dimineaţă. Dacă se înţeleg asupra unui nume, noul ministru ar putea fi învestit foarte repede.

În acest moment sunt trei scenarii posibile. USP-PLUS propune o persoană, care este acceptată şi avem ministru. În al doilea scenariu, îşi menţine poziţia politică şi nu face nominalizare, iar o a treia posibilitate este ca USR PLUS să vină cu un nume care nu va fi acceptat.

Sociologul Vladimir Ionaş, crede că USR PLUS nu va face o nominalizare.

„În mod normal, dacă îşi urmăresc interesul politic, iar declaraţiile se până acum vor rămâne pe aceeaşi linie, nu cred că cei de la USR PLUS vor nominaliza o persoană. Asta nu înseamnă că nu vom avea un ministru al Sănătăţii, pentru că dacă ei vor refuza, e foarte simplu pentru cei de la PNL să nominalizeze o persoană”, a afirmat sociologul, la Aleph News

Premierul spune clar că nu există o altă formula guvernamentală posibilă. Asta înseamnă că una dintre părţi trebuie să cedeze: ori USR PLUS îl acceptă în continuare pe Cîţu premier, ori PNL încalcă protocolul şi face o propunere pentru portofoliul de la Sănătate. Asta crede Vladimir Ionaş.

„Coaliţia poate merge mai departe. Coaliţia este acolo să guverneze. Cred că cu toţii trebuie să înţelegem că există o diferenţă între actul politic, ceea ce se întâmplă în Parlament şi actul de Guvernare. Voi exercita această funcţie de Premier aşa cum spune Constituţia României de fiecare dată”, a afirmat duminică premierul Cîţu.

„Fie cei de la USR Plus îşi calcă în picioare toate declaraţiile destul de dure din ultima perioadă, fac un pas în spate acceptă solicitările celor de la PNL. Sau celălalt scenariu, cei de la PNL nu vor accepta sub nicio formă dialogul cu cei de la USR PLUS şi rugămintea lor de a-l schimba pe domnul Cîţu din funcţia de prim ministru.”, mai spune Ionaş. 

SCENARII DE NEGOCIERE ÎN COALIŢIE

1. USR PLUS îşi menţie poziţia şi nu vine cu nominalizare

2. USR PLUS face o propunere, care este acceptată de parteneri

2. USR PLUS vine cu propunere, coaliţia nu acceptă

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici