Video Şeful DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General. Procurorul Onea: Am luat la cunoştinţă acuzaţiile. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic

Lucian Onea, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţiei Ploieşti, a ajuns, marţi, la Parchetului General, unde a fost citat în calitate de suspect într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri penale formulate pe numele lui.

689 afișări

Procurorul şef al DNA, Lucian Onea, a declarat, la Parchetul General, după ce a fost înştiinţat că este urmărit penal, că fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a comis, menţionând că nu îi este teamă şi că este nevinovat.

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic", a declarat şeful DNA Ploieşti.

Şeful DNA Ploieşti a fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În aceeaşi cauză este vizat şi Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploieşti, spun sursele citate.

Procurorul şef DNA Ploieşti nu ar fi fost audiat până în prezent în acest caz, aceasta fiind prima audiere.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor "probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici