Senat: Minorii cu vârsta între 15 şi 16 ani pot presta activităţi ca zilieri cu acordul părinţilor

Minorii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 16 ani ar putea presta activităţi necalificate cu caracter ocazional numai cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, au decis, luni, senatorii.

243 afișări
Imaginea articolului Senat: Minorii cu vârsta între 15 şi 16 ani pot presta activităţi ca zilieri cu acordul părinţilor

Senat: Minorii cu vârsta între 15 şi 16 ani pot presta activităţi ca zilieri cu acordul părinţilor

Parlamentarii au adoptat, cu amendamentele propuse de Comisia pentru muncă, un proiect de lege propus de Guvern pentru modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Prin acest proiect de act normativ se propune, de asemenea, ca "beneficiari de lucrări" să poată fi şi persoanele fizice autorizate.

Potrivit proiectului, pot angaja zilieri şi întreprinzătorii persoane fizice titulare ale întreprinderilor individuale sau familiale, instituţiile publice neavând calitatea de beneficiari în sensul acestei legi.

În textul legii se mai prevede că pot desfăşura activităţi necalificate cu caracter ocazional şi cetăţenii altor state sau apatrizii care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legislaţiei române.

Senatul a dezbătut această propunere legislativă în calitate de primă Cameră sesizată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici