Senatul respinge Ziua primarului, Ziua aleşilor locali şi butoanele de panică în şcoli şi spitale

Senatorii au respins, miercuri, mai multe iniţiative legislative, printre care una prin care se instituia Ziua Primarului şi Ziua Aleşilor Locali, precum şi una care prevedea obligativitatea instalării de butoane de panică în scoli şi spitale.

131 afișări
Imaginea articolului Senatul respinge Ziua primarului, Ziua aleşilor locali şi butoanele de panică în şcoli şi spitale

Senatul respinge Ziua primarului, Ziua aleşilor locali şi butoanele de panică în şcoli şi spitale

Senatorii au respins raportul favorabil al Comisiei pentru administraţie publică prin care se propunea adoptarea unei propuneri legislative a deputatului UNPR Marian Enache, astfel încât data de 9 februarie să fie declarată Ziua Aleşilor Locali, iar cea de 18 februarie Ziua Primarului.

"Oportunitatea instituirii unei zile naţionale dedicate instituţiei primarului este dată de importanţa, rolul instituţiei primarului şi atribuţiilor acestuia, corespunzătoare statutului său de reprezentant al comunităţii locale şi al statului, de garant al drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", argumenta, în expunerea de motive, iniţiatorul proiectului, deputatul UNPR Marian Enache.

Senatorii s-au pronunţat, de asemenea, împotriva adoptării unei iniţiative legislative propuse de deputatul Tudor Ciuhodaru, care prevedea obligativitatea instalării şi folosirii butonului de panică în instituţiile şi unităţile de învăţământ şi sanitare, de stat sau private, dipozitiv destinat alertării imediate a autorităţilor în cazul incidentelor care pot pune în pericol siguranţa elevilor, a profesorilor sau a personalului medical.

Potrivit propunerii lui Ciuhodaru, instituţiile menţionate ar fi trebuit să desemneze personal autorizat în folosirea butonului de panică pentru eliminarea posibilităţii unor alarme false.

Depuattul mai propunea să constituie contravenţie şi să fie pedepsită cu amenda de la 100 la 300 de lei fapta persoanei care nu foloseşte butonul de panică deşi situaţia impune acest lucru pentru descurajarea unui act antisocial.

Proiectul a primit, însă, raport de respingere din partea Comisiei pentru administraţie publică, care a apreciat că acest sistem de comunicare este inoportun din punct de vedere tehnic şi funcţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici